Overslaan en naar de inhoud gaan

Svea Ersson – Vlucht naar Kos

Steeds opnieuw komt Lianne haar ex tegen in het kleine dorp waar ze woont. Ze besluit dat het tijd wordt voor een verandering van omgeving en solliciteert op een baan in een kattenopvang op het prachtige Griekse eiland Kos. Maar is het daar wel zo veilig voor Lianne, nu al twee buitenlandse vrouwen spoorloos zijn verdwenen?

Marelle Boersma heeft inmiddels succesvol een aantal Ik vertrek-thrillers geschreven, waarvan ’Terug naar Cornwall’ haar laatste is. Omdat Boersma heeft aangegeven één thriller per jaar te schrijven, heeft Uitgeverij De Crime Compagnie besloten om ook andere auteurs in ditzelfde Ik vertrek-genre verhalen uit te laten brengen. ‘Vlucht naar Kos’ van Svea Ersson is daar het eerste resultaat van.

Omdat ‘Vlucht naar Kos’ slechts 40 pagina’s heeft, verloopt het verhaal heel snel. Je had graag wat meer willen weten over Liannes verleden en waarom ze haar ex zo graag wil ontlopen. Nu wordt dat zo snel beschreven dat je het gevoel hebt dat je ergens iets gemist hebt.

Het avontuur op Kos zelf gaat ook snel. Ersson weet de spanning in het verhaal te krijgen, maar de ontknoping volgt vrij snel daarna. Het verhaal zelf klopt prima, maar er had veel meer in gezeten als het langer was geweest. Dan had er op een uitgebreidere manier naar de ontknoping toegewerkt kunnen worden. Dat mis je nu een beetje.

Auteur: Svea Ersson
Titel: Vlucht naar Kos
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 40
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461094292