Overslaan en naar de inhoud gaan

Tamara Geraeds – Woede

Sinds de verdwijning van hun zoon Robin is het leven een worsteling voor Koen en Myrna de Wit. Tot Robin op een dag op de stoep staat. Zowel zijn ouders als zijn broer en zusje sluiten het verloren gezinslid liefdevol in de armen.

Maar de droom is niet zo mooi als hij lijkt. Hoewel het niemand verbaast dat Robin veranderd is door wat hij tijdens zijn jarenlange gevangenschap heeft meegemaakt, begint het er steeds meer op te lijken dat hij iets verbergt...

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk van ‘Woede’ weet Tamara Geraeds de aandacht van haar lezers te trekken. Er vindt een opvallende gebeurtenis plaats die de verhoudingen in het boek meteen op scherp zetten. Heerlijk als een auteur op die manier een boek weet te beginnen.

Het verhaal wordt voornamelijk vanuit moeder Myrna verteld. Je leest hoe zij een en ander heeft beleefd en hoe zij reageert op de terugkomst van hun jongste zoon Robin. Tussendoor ontdek je wat Robin in het verleden heeft meegemaakt en hoe Koen op bepaalde zaken reageert. Op deze manier weet je als lezer soms al iets meer dan de personages uit het boek zelf. Dat geeft het verhaal wel een extra spanningslaag. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat je door wil blijven lezen. Je moet gewoon ontdekken hoe het allemaal in elkaar steekt.

Geraeds werkt naar een spannende en interessante ontknoping toe, waarin alles bij elkaar komt. Als lezer krijg je uiteindelijk op bijna alle vragen antwoord. Sommige zaken blijven open staan voor een eigen invulling. Dat is op zich prima, alhoewel ik het liefste op alles een antwoord vanuit een boek krijg. Dat is een persoonlijke kwestie. Met ‘Woede’ heeft de auteur een spannende, psychologische thriller geschreven die zeker naar meer smaakt.

Auteur: Tamara Geraeds
Titel: Woede
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 327
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9781774538302