Overslaan en naar de inhoud gaan

Tamara Haagmans – Alles op het spel

Als Lily zich na een lange en zware periode van ziekte eindelijk weer goed voelt, zet ze alles op het spel om haar droom na te jagen en danseres te worden. En het lukt! Ze mag dansen in een videoclip. Haar ouders hebben hun bedenkingen, maar Lily laat zich niet uit het veld slaan.

Al snel maakt ze kennis met Jim, de maker van de videoclip. Hoewel Lily hem eerst een arrogante kwal vindt, ontstaat er al gauw een zinderende aantrekkingskracht tussen de twee. Maar Lily heeft een naar voorgevoel; ze voelt zich steeds zieker en de angst dat het weer helemaal mis is met haar gezondheid groeit. Wat als ze niet alleen moet stoppen met dansen, maar ook Jim in de steek moet laten? Durft Lily haar hart te volgen?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen! Wat heeft Tamara Haagmans met ‘Alles op het spel’ een geweldig, prachtig en ontroerend boek geschreven. De auteur laat je lachen en laat je huilen. Het verhaal spookt echt nog wel even door je hoofd nadat je het hebt uitgelezen. Dit is één van haar beste boeken als je het mij vraagt.

Je leest het verhaal vanuit hoofdpersonage Lily, die in haar jonge leventje al veel heeft meegemaakt. Stukje bij beetje laat Haagmans je ontdekken wat dit allemaal is geweest. Daar moet je als lezer al af en toe een traantje laten. Lily is een sterk en krachtig personage, die weet wat ze wil. Maar diep van binnen is ze eigenlijk gewoon nog een jong meisje met een aantal wensen. De auteur weet deze tweedeling van het hoofdpersonage op een mooie manier neer te zetten.

Als je eenmaal meegezogen bent in het verhaal van ‘Alles op het spel’ en ontzettend meeleeft met Lily en haar dierbaren, dan kun je op een gegeven moment niet anders dan door blijven lezen. Het verhaal is te omschrijven als mooi, ontroerend, heftig en af en toe grappig. En het verhaal raakt je, omdat je weet dat deze situaties daadwerkelijk voorkomen. De tranen liepen over mijn wangen toen ik de laatste hoofdstukken las en ik heb het verhaal echt even moeten laten bezinken. Wat een goed, nee, wat een geweldig boek!

Auteur: Tamara Haagmans
Titel: Alles op het spel
Genre: Roman
Aantal pagina's: 192
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021028057