Overslaan en naar de inhoud gaan

Tamara Haagmans – Italiaanse toestanden

Fleur heeft geen idee in wat voor toestanden ze terechtkomt als ze door haar werkgever naar Italië wordt gestuurd om de mysterieuze miljonair Stephano Visconti op te sporen en op te foto te zetten. Dat is namelijk makkelijker gezegd dan gedaan, want het is tot nu toe nog geen enkel roddelblad gelukt om een goede foto van hem te maken.

Na enkele hopeloze pogingen om bij Stephano in de buurt te komen, komt Fleur in contact met Raoul, een oude bekende. Ze had niet gedacht hem ooit nog te zien. Het lot lijkt haar gunstig gezind, want hij blijkt Stephano’s chauffeur te zijn! In de hoop dat ze via Raoul bij Stephano in de buurt kan komen, gaat ze met hem op date. En stiekem vindt ze dat eigenlijk helemaal niet erg…

Tamara Haagmans weet met haar beeldende schrijfstijl het korte verhaal ‘Italiaanse toestanden’ helemaal tot leven te laten komen. Je waant je echt even in Italië en je ziet de omgeving en de verschillende personages zo voor je. Het is altijd heel fijn als een auteur dat lukt, want daardoor zit je als lezer als het ware helemaal in het verhaal. Heerlijk!

Ondanks het beperkt aantal bladzijden weet Haagmans een volwaardig verhaal neer te zetten. Er is te weinig ruimte om veel verdieping te geven (aan bijvoorbeeld de personages), maar je leert ze wel een beetje kennen en je kunt een goed beeld van ze vormen. Het verhaal laat ruimte over, zodat je als lezer zelf kunt invullen hoe het allemaal verder zal gaan.

De ontknoping van ‘Italiaanse toestanden’ is mooi en past uitstekend binnen dit verhaal. Al met al heeft de auteur een fijn verhaal geschreven, waarbij je lekker even kunt wegdromen.

Auteur: Tamara Haagmans
Titel: Italiaanse toestanden
Genre: Roman
Aantal pagina's: 77
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024596096