Overslaan en naar de inhoud gaan

Tamara Haagmans – Plankenkoorts

Mara werkt bij het familiebedrijf van haar opa en oma: een winkel met tweedehands boeken, bladmuziek en theaterstukken. Op een dag komen er ineens tientallen mensen achter elkaar de winkel binnen. Ze halen alles overhoop en lijken op zoek te zijn naar iets, maar wat? Wat ligt er in het winkeltje van Mara's opa en oma?

Dan komt er een knappe man de winkel binnenlopen... Hij heet Lucas, en Mara denkt dat hij ook de winkel komt slopen. Maar niets is minder waar. Wie is hij, en waarom is hij uit het niets zo geïnteresseerd in Mara?

Meteen tijdens het lezen van het eerste hoofdstuk van ‘Plankenkoorts’ is de aandacht van de lezer getrokken. Waar komt de drukte in de winkel ineens vandaan? En heeft dit nog gevolgen voor de hoofdpersonages uit het boek? Tamara Haagmans weet het verhaal op een goede manier te beginnen.

Al gauw ebt de rumoer uit het eerste hoofdstuk weg en volgt een mooi verhaal met een serieuze ondertoon. De auteur schuwt het niet om een aantal heftige onderwerpen aan te kaarten, maar ze weet ook de nodige humor erin te verwerken waardoor het geen heel zwaar verhaal wordt. Stukje bij beetje leer je hoofdpersonage Mara kennen en begin je goed te begrijpen waarom ze bepaalde keuzes heeft gemaakt.

Haagmans heeft een prettige manier van schrijven, waardoor het verhaal lekker leest. Richting het einde van het boek worden sommige zaken wel heel gemakkelijk opgelost, waarin alle losse eindjes aan elkaar geknoopt worden. Daar had wat mij betreft wel wat uitgebreider gemogen. Verder is ‘Plankenkoorts’ een fijn verhaal te noemen.

Auteur: Tamara Haagmans
Titel: Plankenkoorts
Genre: Roman
Aantal pagina's: 264
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024589821