Overslaan en naar de inhoud gaan

Tami Hoag – Het negende meisje

In Minneapolis wordt het lijk van een jonge vrouw gevonden. Het blijkt het negende ongeïdentificeerde lichaam in één jaar tijd te zijn. Rechercheurs Sam Kovac en Nikki Liska worden op de zaak gezet. Ondanks dat ze al heel wat gezien hebben tijdens hun werk, reageren ze geschokt als ze zien hoe erg het meisje is toegetakeld.

Kovac en Liska doen er alles aan om erachter te komen wie het slachtoffer is en wie haar zo erg haatte dat ze zo mishandeld en verminkt is. Ze stuiten uiteindelijk op een beerput van familieproblemen, pesterijen en de (prille) liefde. Wat is er precies met dit meisje gebeurd? En wat heeft Kyle – de oudste zoon van rechercheur Liska – met het slachtoffer te maken?

‘Het negende meisje’ is mijn eerste kennismaking met de auteur Tami Hoag. Deze auteur heeft al vele thrillers op haar naam staan. Na een intrigerende proloog is je nieuwsgierigheid meteen gewekt. Het is daarna wel even wennen aan de verschillende verhaallijnen, personages en (moord)zaken die een rol in het boek spelen. Je moet voor jezelf goed op een rijtje zetten wie wie precies is en wie waar iets mee te maken heeft, zodat je de gebeurtenissen goed in kaart kunt brengen. Als dat eenmaal gelukt is, word je meegezogen in het verhaal en wil je alleen nog maar verder lezen.

Dat de oudste zoon van één van de rechercheurs in verband wordt gebracht met een moordzaak geeft een extra lading aan het verhaal. Aan de ene kant is Nikki Liska heel beschermend naar haar zoon toe, maar aan de andere kant moet ze hem behandelen als ieder ander persoon die met een moordzaak te maken heeft. Hoag beschrijft deze worsteling van de rechercheur op een mooie manier.

Naarmate je richting de ontknoping van het boek gaat, is het moeilijk om het weg te leggen. Ik heb dat uiteindelijk niet gedaan, maar ik heb gewoon doorgelezen tot de laatste bladzijde. ‘Het negende meisje’ is een goede eerste kennismaking met Hoag geweest. Absoluut een aanrader voor thrillerfans. Het maakt mij nieuwsgierig naar het eerdere werk van deze auteur.

Auteur: Tami Hoag
Titel: Het negende meisje
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 384
Uitgeverij: The House of Crime
ISBN: 9789044343830