Overslaan en naar de inhoud gaan

Tanja de Jonge – Bodyhack

Wat zou jij doen als je allerbeste vriend in gevaar was? Kevins beste vriend Bjorn verdwijnt spoorloos. Kevin weet het zeker: Bjorn is in levensgevaar. Samen met Anne en Joris gaat hij op zoek. Gehackte videobeelden leiden hen naar een geheimzinnige villa. Daar is Bjorn voor het laatst gezien.

Wat gebeurt daar? En Kevin ontdekt al snel dat zijn vrienden en hij niet de enigen zijn die Bjorn graag willen vinden…

Als je in ‘Bodyhack’ begint met lezen, ben je in eerste instantie even zoekende. Er is al veel gebeurd voor de personages waar jij als lezer nog niet veel van afweet. Gaandeweg het boek zorgt Tanja de Jonge ervoor dat je erachter komt wat er nu zoal is gebeurd. Dat geeft aan de ene kant spanning aan het verhaal, maar het zorgt er aan de andere kant voor dat het even duurt voordat je lekker in het boek zit.

Zodra je een beter beeld hebt van de personages en wat er zich in het verleden heeft afgespeeld, kom je in een spannend en enerverend verhaal terecht. De Jonge weet vanaf dat moment haar lezers te boeien mede door de zoektocht naar Bjorn. Je hebt enorm benieuwd wat er nu gebeurd is en hoe het zal gaan aflopen. Dankzij de korte hoofdstukken en de spannende gebeurtenissen wordt je leestempo verhoogd en heb je het restant van het boek zo uit.

Het laatste hoofdstuk vormt een mooie afsluiting van het verhaal. Met een voldaan gevoel klap je ‘Bodyhack’ dicht. Deze young adult is een aanrader voor liefhebbers van de boeken van onder andere Miriam Mous en Buddy Tegenbosch.

Auteur: Tanja de Jonge
Titel: Bodyhack
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 216
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025882136