Overslaan en naar de inhoud gaan

Thijs Zonneveld – Thomas Dekker: Mijn gevecht

Het talent van Thomas Dekker brengt hem als een komeet aan de top van de internationale wielerwereld. Maar het gaat hem niet snel genoeg. Hij wil méér, altijd maar méér. Meer overwinningen, meer geld én meer vrouwen.

Zijn gedrag wordt steeds grenzelozer. Hij gebruikt doping en drugs en verliest zichzelf in seks en alcohol… totdat hij tegen de lamp loopt bij een dopingtest. Wat volgt, is een vrijwel onmogelijke strijd terug naar de top van de wielerwereld, maar bovenal het gevecht met zichzelf.

Inmiddels zijn er al veel boeken over sporters verschenen. Buiten schaatswedstrijden en af en toe een voetbalwedstrijd tijdens een EK of een WK volg ik de sportwereld niet echt. Een van de weinige sportboeken die ik tot nu toe heb gelezen, was ‘Vancouver 210210’ over schaatser Mark Tuitert. Toen de media over het nieuwste boek waarin Thomas Dekker voorkwam berichtte, werd mijn nieuwsgierigheid getrokken. Wat zou daar allemaal in staan?

Vanaf het eerste hoofdstuk van ‘Thomas Dekker: Mijn gevecht’ ben je als lezer geboeid en op sommige momenten enorm verbaasd. Wat een fanatisme had deze man om maar meer en meer in de wielersport te bereiken. Thijs Zonneveld heeft het verhaal van Dekker op een interessante manier geschreven. Je leest over zijn (hele normale) jeugd, hoe hij in de wielersport terechtkwam en hoe hij steeds sneller steeds meer wilde. Boeiend om te lezen!

Door de vlotte schrijfstijl en de vele gebeurtenissen die voorbij komen, blijf je doorlezen in het boek. Binnen twee dagen had ik het uit. Je weet als lezer natuurlijk niet of alles dat in het boek staat klopt. Dat valt niet te controleren voor buitenstaanders. In ‘Thomas Dekker: Mijn gevecht’ lees je de waarheid zoals die voor Dekker is. Of anderen dat ook zo zien, dat blijft natuurlijk de vraag… Zonneveld heeft in ieder geval weer een boeiend boek op zijn naam erbij. Of ik nu meer sportboeken ga lezen…? Misschien af en toe als afwisseling, maar mijn voorkeur blijft uitgaan naar een mooie roman of een spannende thriller!

Auteur: Thijs Zonneveld
Titel: Thomas Dekker: Mijn gevecht
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 224
Uitgeverij: Voetbal Inside
ISBN: 9789048835157