Overslaan en naar de inhoud gaan

Thomas Acda – Onderweg met Roadie

Hij was de helft van het meest beroemde popduo in de Nederlandse geschiedenis. Hij was de grappige en dikkige man, terwijl zijn collega Bob als de goede zanger bekend stond. Na de breuk met Bob weet hij het allemaal niet zo goed meer, en verliest hij zich in drank en drugs. Als hij de kans krijgt om de hond van een vriendin naar Los Angeles te brengen, pakt hij deze met beide handen aan. Dit is zijn uitweg naar een beter leven.

Tijdens de roadtrip door Amerika beleven hond Roadie en de verteller allerlei avonturen. Ze ontmoeten een wereldberoemde DJ, worden liefdevol ontvangen bij een hippiefamilie en wonen een bijzonder concert van Art Garfunkel bij. Naast een avontuur is het een reis vol terugblikken: zijn mislukte relaties, het grote succes met Bob, het einde van de samenwerking en het gevecht tegen de kilo’s. Brengt de roadtrip de verteller waarop hij gehoopt had?

Wie kent Thomas Acda niet? Hij is bekend als zanger van het beroemde duo Acda & De Munnik en speelde in verschillende tv-series en films. Nadat Acda & De Munnik gestopt zijn, is zijn eerste roman ‘Onderweg met Roadie’ verschenen. Als je de flaptekst leest, is een vergelijking met Acda’s eigen leven zo gemaakt. Met dit verschil dat het boek natuurlijk (vooral) fictie is.

Het verhaal wordt vanuit de ik-persoon verteld. Hij neemt je mee in zijn roadtrip met Roadie en mee terug naar zijn verleden. Langzamerhand leer je de ik-persoon beter kennen. Toch duurt het even voor je goed in het boek zit. Het is in het begin even wennen. Je valt gevoelsmatig midden in een verhaal, waarbij je het een en ander aan informatie mist. Dat is over het algemeen niet erg; alleen nu zorgde het ervoor dat je niet meteen lekker in het verhaal zat.

‘Onderweg met Roadie’ bevat grappige en bizarre situaties. Acda heeft het verhaal zo geschreven alsof hij het aan je vertelt. Je waant je regelmatig in het theater dat je bij een voorstelling van hem zit. Dat maakt het voor zijn fans wel extra leuk én herkenbaar. Al met al zorgt ‘Onderweg met Roadie’ voor een aantal vermakelijke leesuurtjes.

Auteur: Thomas Acda
Titel: Onderweg met roadie
Genre: Roman
Aantal pagina's: 208
Uitgeverij: Lebowski
ISBN: 9789048827930