Overslaan en naar de inhoud gaan

Tina van Dijk – Thuis aan de kust

Emmies verblijf in Duijnen heeft haar goedgedaan. Ze is niet alleen mede-eigenaar geworden van het café van haar oom Bart, ze heeft ook de liefde gevonden bij Tom. Maar wanneer die naar Frankrijk gaat om zijn tante te helpen bij een verbouwing begint Emmie te twijfelen. Kunnen ze een langeafstandsrelatie wel aan?

Gelukkig bieden de yogalessen haar een beetje afleiding en ontmoet ze de spontane Benthe, die even afstand heeft genomen van haar rijke familie en de rust probeert te vinden in het pittoreske Duijnen. En dan is ze ook nog druk met het werk in het café, haar vriendin en collega Leonie en de nieuwe, knappe ober Luc. Maar Tom blijft in Emmies gedachten…

Het verhaal van ‘Thuis aan de kust’ gaat verder waar het vorige deel is geëindigd. Tina van Dijk zorgt ervoor dat je Emmie in dit deel nog beter leert kennen en je ontdekt dat de relatie met Tom haar goed heeft gedaan. Maar of dat zo blijft nu hij in Frankrijk zit…?! Daarnaast lees je over enkele andere personages uit het eerste deel meer en komen er nieuwe personages aan bod, waarbij Benthe het meest centraal staat.

Van Dijk heeft een prettige schrijfstijl, waardoor het verhaal fijn leest. Je ziet de omgeving en de personages zo voor je. Heerlijk! Daardoor gaat ‘Thuis aan de kust’ wat meer voor de lezer leven. Altijd fijn als je helemaal ondergedompeld wordt in een verhaal.

Het is alleen jammer dat het einde van het verhaal wat abrupt komt. Voor je gevoel werkt de auteur naar een mooie climax toe… en dan ineens gaat alles vliegensvlug en is het al klaar. Met net wat meer pagina’s had er een mooiere ontknoping ingezeten.

Auteur: Tina van Dijk
Titel: Thuis aan de kust
Serie: De kust
Genre: Roman
Aantal pagina's: 148
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047206927