Overslaan en naar de inhoud gaan

Top 12 van 2019

Zo zijn we alweer aanbeland bij de laatste dag van 2019. Hoe clichématig het ook klinkt: wat is het jaar snel gegaan. Op persoonlijk vlak was dit jaar gelukkig een stuk minder heftig dan vorig jaar. Ik ben heel benieuwd wat 2020 allemaal gaat brengen.

2019 was een mooi leesjaar voor me. Ik merkte dit jaar dat ik ’s avonds vaker een boek las dan dat ik televisie keek… en dat ik ook sneller op een vrije dag naar een boek grijp als ons zoontje zijn middagdutje houdt dan dat ik meteen het halve huis ga poetsen. In totaal las ik 177 boeken (oftewel: gemiddeld ruim drie boeken per week). Het ene boek vond ik geweldig, het andere vond ik helemaal niets. Sommige boeken maakten me aan het lachen en bij andere boeken stonden de tranen in mijn ogen. Het was al met al een afwisselend boekenjaar.

Op deze laatste dag van 2019 laat ik jullie graag mijn favoriete twaalf boeken van dit jaar zien. Ik heb uit elk maandoverzicht één boek gekozen dat ik nog eenmaal met jullie wil delen. Zit hier jouw favoriet ook tussen? Tenslotte wens ik jullie een gezellige jaarwisseling en een mooi 2020 toe!

Top 12 (op alfabetische volgorde van achternaam)
J.D. Barker – Horen, zien, zwijgen
Chantal van Gastel – Bestemd voor mij
Megan Goldin – De escaperoom
Debbie Johnson – Zomer in het Duincafé
Lisette Jonkman – Verknocht
Kim Liggett – Het schaduwjaar
Ellie Lust – Mijn jaren bij de politie
Nora Roberts – De obsessie
Karin Slaughter – De laatste weduwe
Carolien Spaans – Doet sneeuw pijn?
Nic Stone – Wat zou Martin doen?
Samantha Stroombergen – De witte kamer/a>