Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanessa Gerrits – Leef, lach, loch

Met haar 23 jaar is Esme aan de oude kant voor een eerstejaars student – haar (inmiddels ex) bad boyfriend had een stokje gestoken voor haar studieplannen. Na hun breuk begint Esme eindelijk aan haar droomstudie: toerisme. Ze is helemaal klaar voor een stage op een zonnige vakantiebestemming, maar dan vallen haar plannen in het water. Letterlijk. De enige stageplaats die nog over blijkt, is een Schotse herberg in de buurt van Loch Ness. Vastberaden er het beste van te maken vertrekt Esme naar het druilerige Drumnadrochit.

Wanneer Esme de aantrekkelijke, wat norse herbergier Rory dan eindelijk ontmoet, blijkt ook nog eens dat hij helemaal niet op een stagiair zit te wachten. Maar Esme geeft zich niet gewonnen en vecht, gesteund door collega’s, voor haar stageplekje. En wie weet, misschien valt die Rory ook nog mee…

Om te beginnen: wat heeft Vanessa Gerrits een leuke titel gekozen. Deze titel hoor je één keer en onthoud je meteen. Meteen vanaf het eerste hoofdstuk zit je in het verhaal van ‘Leef, lach, loch’. Gerrits heeft een heerlijke en beeldende schrijfstijl, waardoor het verhaal lekker leest en waardoor je de omgeving en de personages zo voor je ziet. Je vormt je een goed beeld van het (werkende) leven in Schotland. Heerlijk als een auteur dat voor elkaar krijgt.

Het verhaal van ‘Leef, lach, loch’ verloopt soms wat voorspelbaar, maar dat mag de pret verder niet drukken. Je waant je tijdens het lezen even in Schotland en je bent heel benieuwd wat Esme allemaal meemaakt tijdens haar stage. Het einde laat veel ruimte over voor een vervolg. Gelukkig is dit het eerste deel uit de North Ness Inn-serie. Kom maar op met het volgende deel!

Auteur: Vanessa Gerrits
Titel: Leef, lach, loch
Serie: North Ness Inn
Genre: Roman
Aantal pagina's: 252
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789047205562