Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanessa Gerrits – Ramkoers naar romantiek

Toen Samantha aan de slag ging bij het toonaangevende vrouwentijdschrift Lyf & Styl, dacht ze haar droombaan te hebben gevonden. Nu schrijft ze al een poos de horoscoop, maar daar raakt ze langzamerhand op uitgekeken.

Wanneer ze de hoofdredacteur vraagt om een grotere uitdaging, biedt die haar een mooie kans. Het tijdschrift wil de horoscooprubriek uitbreiden met een column over de nieuwe datingapp Cupid-o-scoop, die gebruikers aan elkaar koppelt op basis van hun sterrenbeeld. Aan Samantha de eer om de app te testen en te schrijven over haar dates.

Om haar carrière een boost te geven stemt ze in. Al blijft ze sceptisch over horoscopen; ze mag ze dan wel schrijven, ze gelooft er eigenlijk niet in. Want het is onzin om te denken dat ze door middel van een liefdeshoroscoop de ware vindt, toch?

Meteen vanaf het begin van ‘Ramkoers naar romantiek’ ontdek je dat Vanessa Gerrits met Samantha een heerlijk personage heeft neergezet. Ze komt over als een leuke vrouw die redelijk vastgeroest zit in haar leven, zowel op werkgebied als privé. Je komt er al snel achter dat daar verandering in gaat komen. Daar kijk je als lezer meteen al enorm naar uit.

Gerrits heeft een erg leuk concept bedacht hoe Samantha aan een nieuwe liefde kan komen. Hoe zou het zijn om te gaan daten met iemand van een bepaald sterrenbeeld? Klopt het inderdaad dat sommige sterrenbeelden matchen en anderen juist botsen? Deze hele gedachtegang vormt de basis voor de Cupid-o-scoop serie en dat belooft nog heel wat te worden. Zonder iets te willen weggeven, is de date in ‘Ramkoers naar romantiek’ bijzonder te noemen. De auteur weet deze date zeer beeldend te schrijven, alsof je er zelf bij bent geweest. Heerlijk gewoon. Je kijkt door dit eerste deel in ieder geval al uit naar de andere delen uit deze serie. Kom maar op!

Auteur: Vanessa Gerrits
Titel: Ramkoers naar romantiek
Serie: Cupid-o-scoop
Genre: Roman
Aantal pagina's: 95
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047206330