Overslaan en naar de inhoud gaan

Vannessa Thuyns – Wedden van wel?

Robine heeft één motto: lang leve de lol! Ze woont niet voor niets vijfentwintighonderd kilometer van haar gecompliceerde familie, kritische ex-vriend en mislukte carrière vandaan. Sep daarentegen wil niets liever dan dat zijn tweelingzus weer voorgoed in Amsterdam komt wonen.

Wanneer Robine voor een bezoek in Nederland is, bedenkt hij ter plekke een weddenschap (zoals ze vroeger wel vaker deden). Als het Robine lukt om zijn werkgever Jasper te strikken als date voor een familiefeest, mag ze zonder protest én op haar broers kosten terug naar haar onbezonnen leven in Italië. Helaas is advocaat Jasper wel het type: stug, onbereikbaar, té zelfverzekerd en belachelijk knap.

Vol goede moed gaat Robine de uitdaging aan en ze doet alles om dit spelletje te winnen. Maar wat als Jasper toch leuker blijkt te zijn dan ze in eerste instantie dacht…

Vannessa Thuyns heeft een zeer prettige schrijfstijl, waardoor je als lezer vanaf het eerste hoofdstuk van ‘Wedden van wel?’ wordt meegenomen in het verhaal van Robine en haar familie. Er is daar in het verleden van alles gebeurd, waardoor Robine in het buitenland woont. Als lezer ben je heel nieuwsgierig wat dit nu allemaal is. De auteur geeft die informatie stukje bij beetje prijs, waardoor je alleen daardoor al door wil blijven lezen.

De weddenschap tussen Robine en haar broer Sep komt in eerste instantie wat vreemd over. Hoezo bedenk je zoiets? Maar hoe verder je leest, hoe meer je begrijpt waarom deze weddenschap tot stand is gekomen. Gaandeweg leer je zowel hoofdpersonage Robine als de verschillende bijpersonages beter kennen en kun je hun acties steeds beter begrijpen. Heel interessant gedaan voor Thuyns.

‘Wedden van wel’ bevat serieuze onderwerpen maar kent ook de nodige humor. De beeldende schrijfstijl van de auteur draagt er zeker aan bij dat je af en toe even moet lachen om bepaalde scènes in het verhaal. Heerlijk! Al met al is het een zeer fijne feelgood roman geworden.

Auteur: Vannessa Thuyns
Titel: Wedden van wel?
Genre: Roman
Aantal pagina's: 342
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
ISBN: 9789403682549