Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Astrid Habraken

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Astrid Habraken. Neem eens een kijkje op de website van deze auteur.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik ben ‘De vriendschap’ aan het herlezen, van Connie Palmen. Altijd spannend, een favoriet herlezen, maar tot nu toe vind ik het misschien nog wel beter dan de eerste keer dat ik het las.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Ik las vooral veel series; als ik een deel leuk vond dan wist ik zeker dat er nog een deel volgde en nog een en nog een. ‘Manage Picadero’ en ‘De Wildhof’ heb ik verslonden, maar ook ‘Kinderen van moeder aarde’ van Thea Beckman.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Nou ja, dat ben ik dus net aan het doen met ‘De vriendschap’. Ik sprak er met iemand over en realiseerde me dat ik de details van het verhaal eigenlijk niet meer kende. Ik ben ook pas aan de nieuwe serie van Philip Pullman begonnen. Toen dacht ik “eigenlijk moet ik De noorderlicht-triologie” ook nog een keer lezen. Maar dat zijn meteen drie best dikke boeken…

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Dat is ‘The wise man’s fear’ van Patrick Rothfuss. En dat komt omdat dit deel 2 is in een serie van 3. Maar de auteur heeft boek 3 steeds maar uitgesteld. Of het boek ooit komt, geen idee. Maar ik denk steeds ‘ik begin niet in deel 2, als ik niet door kan lezen.’ Wachten op een vervolg, dat vind ik echt heel lastig.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik lees veel en ik lees snel. Daarom heb ik een paar jaar terug weer een e-reader gekocht. De eerste heb ik niet veel gebruikt, maar deze nieuwe gaat overal mee naartoe. Zo kan ik ook dikke boeken lekker meenemen. Maar boeken die ik mooi vind koop ik daarnaast ook nog op papier. En ik vind niets fijner dan door een boekwinkel struinen, op zoek naar fijne boeken. Die koop ik dan ook gewoon. Zeker als ze niet te dik zijn, want dan kan ik ze ook makkelijk onderweg lezen.