Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Christien

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Christien. Neem eens een kijkje op haar mooie Boekstagram-account.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik lees nu ‘Ondergronds’ van David Baldacci. Dit is deel 6 van de Amos Decker-serie. Met deze serie heb ik kennisgemaakt met David Baldacci. Dat was een prettige kennismaking en daarom lees ik sowieso elke keer meteen een nieuw deel als dat uitkomt. Ik ben pas net begonnen, maar het is alweer lekker vertrouwd met Amos en Alex.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Ik weet het niet meer precies, maar ik weet wel dat ik alle boeken van de Kameleon, Floortje en Clowntje Anders heb gelezen.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Ik wil al heel lang ‘Het laatste offer’ van Simone van der Vlugt herlezen. Dit boek heeft destijds een heleboel indruk op me gemaakt en wil het daarom graag nog een keer lezen.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Pfff, een heleboel boeken! Wel acht boeken van Katie Fforde, acht van John Grisham en zeven van Cathy Kelly en nog veel andere. Vreselijk! Elke keer komt er wel een biebboek of recensieboek tussendoor of een ander boek dat ik dan eerder wil lezen.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik heb eigenlijk geen voorkeur. Ik lees allebei. Maar op vakantie vind ik een e-reader ideaal!