Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Emmy

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Emmy. Neem eens een kijkje op haar mooie boekenblog. En vergeet niet om haar debuut ’Supernerd’ te lezen.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik ga beginnen aan een nieuw boek: ‘Project Z’ van Marloes Morshuis. Ik moet nog beginnen, dus ik kan niet zeggen wat ik er tot nu toe van vind, maar het boek klinkt zo spannend! Ik wil dit boek niet alleen voor mijzelf of voor mijn blog lezen, maar ook voor de leerlingen op school om te kijken of het wat voor hen is.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Als kind was ik een moeilijke lezer: die boeken van school vond ik maar saai en dus stond er elke keer weer 'Wel blijven lezen, Emmy!' in mijn rapport. Toen mijn moeder me Harry Potter aansmeerde (ik wilde eerste niet!), was ik verkocht. Sindsdien vond ik lezen super en verslond ik boek naar boek. Ik bleef de boeken herlezen, maar ontdekte zo ook Darren Shan, Artemis Fowl en toen ik jonger was de boeken van ‘Het kleine huis op de prairie’.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Ik herlees best wel vaak boeken. Ik ben net begonnen aan een Twilight reread omdat ik echt een tiener was toen ik die serie las en - zeker het laatste boek - toen al behoorlijk disturbing vond. Ik wil weten hoe ik er nu over denk. En Harry Potter herlezen is het perfecte medicijn voor wanneer ik niet goed in mijn vel zit, dus dat is altijd fijn. Ook kijk ik er naar uit de Nederlandse versie van ‘Het Negende Huis’ van Leigh Bardugo te kunnen lezen. Ik vond het een erg indrukwekkend boek, maar ik heb het idee dat ik toch wel wat gemist heb in het Engels.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Veel te veel boeken! Eén van de boeken was ‘Nevelen’ van Avalon, waar ik eindelijk aan ben begonnen. Het is een vrij dik boek dus ik denk dat ik daar een beetje door geïntimideerd was!

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Papier, omdat ik graag iets in mijn handen heb. Ik lees overigens wel graag digitaal in bed. Ik denk dat ik het fysieke fijner vind, omdat ik graag boeken om me heen heb en het bevredigender is om een fysiek boek uit te lezen en terug te kunnen zetten in de kast.