Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Femke

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Femke. Neem eens een kijkje op haar mooie Boekstagram-account.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik ben momenteel ‘Plankenkoorts’ van Tamara Haagmans aan het lezen. Het is weer een boek om van te genieten. Net als ‘De mooiste dag van je leven’ is dit ook een boek die niet mag ontbreken in je boekenkast.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
In mijn jeugdjaren las ik graag paardenboeken en dan vooral de Bleshof-serie van Nicolle Christiaanse. In mijn tienerjaren kreeg ik steeds meer interesse in young adult/thrillers. In die tijd was ik verslaafd aan de boeken van Mel Wallis de Vries.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Ik ben niet zo van het herlezen van boeken, maar als ik moest kiezen dan zou dat de Eilandserie van Jackie van Laren zijn. Dat is mijn favoriete serie waar ik echt totaal in kan verdwijnen.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Ehh.. Dat is zo'n beetje 70% van mijn boekenkast. Dit komt mede doordat ik iets te veel boeken koop. En de nieuwste boeken graag eerst wil lezen. Maar ooit.. Ga ik ze allemaal lezen!

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik lees het liefste papieren boeken, ik hou er namelijk van om een echt boek in handen te hebben. En het staat ook zo gezellig al die mooie boeken in je kast!