Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Floor

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Floor. Neem eens een kijkje op haar mooie Boekstagram-account..

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Op dit moment ben ik bezig in twee boeken: ‘Ready Player One’ van Ernest Cline die ik samen met een mede-booktuber lees en ik ben net begonnen met ‘Autumn’ van Ali Smith, het eerste deel in haar welbekende seizoenen kwartet.

Ik moet zeggen dat ik ‘Ready Player One’ in het begin een beetje info dumpy vond. Er worden vooral veel dingen uit de jaren ‘80 naar je hoofd geslingerd, plus de achtergrond van het ontstaan van de OASIS. Maar op een gegeven moment werd het verhaal interessanter en wist het me toch te boeien! Het zal weliswaar in mijn geval niet een nieuwe favoriet worden, maar het is zeker het lezen waard. Ik heb nog maar 70 pagina's te gaan!

In ‘Autumn’ ben ik nog niet zo ver, maar ik moet wel een beetje wennen aan de schrijfstijl van de auteur. Ze schrijft poëtisch en dat is voor mij gewoon een beetje inkomen. Ik ben benieuwd hoe dit boek zich gaat ontpoppen!

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Poeh dat zijn er behoorlijk wat! Ik vond lezen gelijk leuk en was daardoor ook supervaak in de bibliotheek te vinden om boeken te verslinden. Vooral de typische meisjesboeken verslond ik graag. Om een aantal te noemen: ‘Balletclub de Zwaantjes’, ‘De Glitterclub’, ‘Cindy’, ‘Floortje Bellefleur’ en de eerste 100%-boeken van Nikki Smit. Maar ook de boeken van Jacques Vriens waren erg in trek, vooral ‘De bende van de Korenwolf’ en ‘Meester Jaap’. Dus ja, om echt één boek te noemen dat ik in mijn jeugdjaren heb verslonden, is lastig voor een grote boekenverslinder haha!

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Als ik echt maar eentje mag kiezen, zou ik zeggen ‘De zevensprong’ van Tonke Dragt. Ik heb kennisgemaakt met dit boek doordat ik met mijn ouders de kinderfietsroute dat op het boek is gebaseerd heb gefietst tijdens één van onze vakanties. In het opdrachtenboekje lees je passages uit het boek en ik was zo nieuwsgierig naar het complete verhaal, dat ik eenmaal weer terug van vakantie naar de bieb ben gefietst om het boek te lenen. Ik wil hem graag herlezen om te kijken wat ik er nu, jaren later, van vind!

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Ha! Ik heb een hoop boeken die al een aantal jaar stof staan te vergaren oeps! Sinds ik boeken ben gaan kopen (vooral tweedehands), is mijn aantal ongelezen boeken in de kast nogal enorm. En er blijven maar boeken bij komen, omdat ik ook wel eens recensie-exemplaren toegestuurd krijg. Als kind mocht ik nooit boeken kopen, omdat mijn moeder dan zei: “Je kunt ze ook lenen bij de bieb en dat is gratis.” Dus toen ik in 2015 in eerste instantie heel onschuldig één boek kocht op de markt, gingen vervolgens ineens de remmen los haha! Een boek dat hierdoor inmiddels al aardig wat jaren op mij staat te wachten is ‘Bonustrack’ van Robin Benway.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Het liefst papieren! Ik vind het heerlijk om een boek gewoon vast te kunnen hebben. Vooral de floppy paperbacks! Die kun je gewoon openslaan zonder je druk te maken of je de rug niet beschadigt haha! Ik lees ook wel eens digitaal, maar dat is dan meestal omdat ik dan een recensie-exemplaar als e-book toegestuurd krijg. Ik heb hierdoor een e-reader aangeschaft omdat dat wat prettiger leest dan op mobiel of laptop, maar mijn voorkeur gaat zonder twijfel gewoon uit naar papieren boeken.