Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Ghislaine

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Ghislaine. Neem eens een kijkje op haar mooie website.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
‘Seks met Stanley’ van Gijs Muller. Het is een e-boek van Uitgeverij Vogelvrij. Het is een nieuwe uitgeverij, zij geven alleen e-boeken uit. Ik vind het boek hilarisch. Er zijn verschillende perspectieven maar Stanley staat centraal, een mooie, niet al te slimme jongen die in allerlei situaties terecht komt met vrouwen. Hij gaat er maar gewoon vrolijk in mee. Erg leuk geschreven en het leest makkelijk weg!

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
‘Minoes’. Oh wat was ik dol op dat boek. Als volwassene nog steeds :-).

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Vrijwel alles van Isabel Allende, ik vind haar boeken prachtig, ook bij het herlezen!

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Eigenlijk geen, want ik heb met een grote verhuizing heel veel boeken weggedaan. Ik heb wel het boek ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman in etappes gelezen. Soms zette ik het weer even weg om het later weer op te pakken. Het was zoveel theorie en onderzoek. Heel interessant, maar niet direct een doorlezer. Ik ben wel heel blij dat ik het uitgelezen heb, het was zeker de moeite waard.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Het maakt mij niks uit. Papieren boeken vind ik fijn om in de hand te houden, maar soms zijn ze wel erg zwaar, als het een dikke pil is. Dan is een e-boek weer handiger. Voordeel van de laatste vind ik ook dat die onthoudt waar je gebleven was, je nog eens iets kunt terugzoeken en je de belichting kunt aanpassen. Maar ik heb ook wel boeken uit the Internet Archive gelezen, op de tablet. Ik vind het allemaal prima. Alleen niet op mijn telefoon, dat vind ik te klein ;-).