Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Heleen van den Hoven

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van auteur Heleen van den Hoven. Zij is onder meer bekend van ’Het CARPA complet’ en ’De speelgoedman’.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
‘Schillers dubbelliefde’ van Mariska Overman. Erg leuke afwisseling van historie en heden. Geen idee waar het naartoe gaat, en daar houd ik van.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Zoveel! Ik las de complete Karl May-serie uit de schoolbieb. Veel stoere boeken (was jongensschool geweest). Waterschapsheuvel en later Tolkien werden favorieten.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Op het moment staat er te veel Nog Te Lezen op mijn plank. Mijn favorieten heb ik vaak herlezen. Soms valt herlezen tegen. Karl May is niet meer te verteren. ‘Negerhut van oom Tom’ en ‘De avonturen van Tom Sawyer’ wil ik nog wel eens kritisch lezen.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
‘Grand hotel Europa’ van Ilja Leonard Pfeijffer. Erg mooi, maar kost tijd om het goed door te lezen. Er zijn er nog meer...

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Papier heeft voorkeur, mooi vormgegeven bladzijden, liefst met iets speciaals zoals kaarten of bijzondere typografie. Maar zodra het schemert pak ik mijn e-reader, waarbij ik verlichting aan kan zetten en letters kan vergroten. Ik ben nogal kippig ;-) en het gemak dient de mens. Ook maakt de e-reader het lenen van boeken erg gemakkelijk.