Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Iselle

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Iselle. Neem eens een kijkje op haar mooie Boekstagram-account.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Momenteel lees ik mee met de #annakareninachallenge. ‘Anna Karenina’ ligt dus met enige regelmaat op mijn nachtkastje. Een klassieker geschreven door Leo Tolstoj. Ik vind het een erg leuk boek, maar helaas heb ik minder gelezen dan ik zou willen... Iets met spokende kabouters en daardoor weinig slaap... En dát is niet bevorderlijk voor mijn leesflow.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
In mijn jeugd was ik helemaal dol op horror en griezelige boekjes. De boeken van Paul van Loon en R.L. Stine las ik dan ook erg graag.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
De boeken die ik wil gaan herlezen, zijn de boeken in de Harry Potter-serie. Ik ben gewoon mega fan van deze boeken en ze zijn de ultieme ontspanning voor mij. Begin 2021 ga ik beginnen aan deze reread. Dit keer in het Engels om daarmee mijn Engels wat te verbeteren.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Dat is niet zo zeer één boek... Maar dat zijn er veel. Héél veel. En hoe dat komt? Doordat ik een gat in mijn hand heb en helemaal dol ben op boeken? Haha. Ik hoop volgend jaar mijn aankopen wat binnen de perken te houden en wat meer te focussen op al die prachtige boeken die ik al in mijn bezit heb.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Voor mij maakt het niet uit of ik fysiek of digitaal lees. Zolang het verhaal maar goed is. Maar als een boek een hele mooie cover heeft, dan is de keuze voor een fysiek boek snel gemaakt.