Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Jessica

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Jessica.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik lees - of nou ja ben ik in begonnen al een poosje terug - ‘de Zeven Zussen: Storm’. Ik moet het nodig weer oppakken, maar er is zoveel op dit moment wat mijn aandacht vraagt. Het boek leest trouwens wel lekker vlot weg en de verhaallijn vind ik wel boeiend. Dus ik ga zeker door lezen. Ook al heb ik al gehoord dat niet alle delen zo lekker vlot lezen.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Ik heb de jeugdboeken van U.G. de Jong verslonden ‘De Jonge Geuzen’, oorlogsboeken. Ik ging er helemaal in op. Misschien moet ik ze nog eens gaan lezen... Maar er is zoveel wat ik nog eens wil lezen. En de boekenkast is ook nog wel aardig gevuld met ongelezen boeken.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Dat zijn er drie! De eerste is van Guurtje Leguijt: ‘Niemandsland’ en de andere twee zijn van Carry Slee: ‘Moederkruid’ en ‘Dochter van Eva’.
Simone van der Vlugt heeft ook veel mooie boeken geschreven. Dan bedoel ik de thrillers van haar. Ik ben niet van de Historische Romans en ik heb deze daarom niet gelezen van haar. De thrillers hebben indruk gemaakt. Er zat een goed verhaal in en ze lazen lekker vlot weg.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Oehh dat zijn er best wel veel... ;-) Waardoor het komt dat er zoveel ongelezen in de kast staan?
Omdat als ik in een boekenwinkel ben, dan zie ik meestal wel een boek staan die mee moet maar vervolgens ongelezen de kast in verdwijnt.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Dit is een lastige vraag... Papieren boek omdat de geur zo fijn is! En het vasthouden van een boek ook wel erg fijn is. En digitaal omdat een E-reader zo makkelijk en handig mee gaat overal naar toe. Soms op vakantie neem ik ook nog wel eens een papieren boek mee en heb de E-reader dan ook mee. En daar staat het boek dan ook op. Overdag lees ik dan in het boek en ‘s avonds lees ik dan door op de Reader. Haha!