Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Judith

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Judith. Neem eens een kijkje op haar mooie boekenblog.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
'Elke dag is er één' van Danielle Steel. Ik had even zin in feelgood en dacht “hee van deze beroemde schrijfster heb ik eigenlijk nog nooit iets gelezen, laat ik het eens proberen.” Maar ehm nee dit is toch niet helemaal een verhaal wat lang boeit. Ik ben inmiddels op 71% (ik lees 'm op mijn e-reader) en ik dacht bij 30% al: “nou, volgens mij kan het verhaal gewoon nu stoppen en is het goed zo”. Het kabbelt maar voort en voort en ik denk steeds ben benieuwd wat er nog gaat gebeuren... maar dat is nog altijd niets. Maar nu wil ik wel weten of het ook echt zo doorkabbelt tot het eind dus... ik ga 'm gewoon uitlezen. Ik weet niet of het een representatief boek is voor Danielle Steel, maar het nodigt in elk geval niet uit om nog een boek van haar te lezen.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Naast de boeken van Thea Beckman was ik ook helemaal dol op de reeks over paardenmeisje Bianca, van Yvonne Bril en over manege Picadero van Helen Taselaar. Het zal geen verrassing zijn dat ik dol was op paarden ;-).

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Ik heb ze al in de kast klaar staan: de trilogie over de honderdjarige oorlog van Thea Beckman: ‘Geef me de ruimte’, ‘Triomf van de verschroeide aarde’ en ‘Rad van fortuin’. Ze hebben zeer veel indruk gemaakt toen ik jong was en ik ga ze binnenkort herlezen. Ik ben erg benieuwd wat ik er nu van vind!

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
‘De olijfboom’ van Lucinda Riley. Ik heb de Zeven Zussen-boeken verslonden vorig jaar net als een aantal andere romans in die stijl en over het verleden, en op een gegeven moment wilde ik even wat verhalen die in het nu spelen, dus deze ligt sinds Sinterklaas op de leesstapel te wachten tot ik weer klaar ben voor sprongen terug in de tijd.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Tja, het gemak van een e-reader kan ik niet ontkennen, het scheelt nogal veel gewicht als je op vakantie gaat, het leest fijn buiten en in het donker. Maar... ik vind er ook nadelen aan: je kan niet even kijken hoe lang een hoofdstuk nog duurt, nog eens de achterflap lezen, of stiekem de laatste bladzijde. Ook naar het zwembad of strand neem ik de e-reader niet mee. Mede daarom lees ik ook nog wel papieren boeken, ik heb in elk geval altijd een voorraad staan :-).