Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Kim

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Kim. Neem eens een kijkje op haar mooie boekenblog.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik lees op dit moment twee boeken. Ik lees ‘De Kleuren van Magie’ van V.E. Schwab. Dit doe ik samen met drie anderen, voor een buddyread. Tot nu vind ik het heel erg interessant. Er zitten ook erg veel details in, over bijvoorbeeld de geur. Verder lees ik ook nog ‘Romeo en Julia’. Eén van de wereldklassiekers uitgegeven bij Blossom Books. De grove lijn van het verhaal kende ik natuurlijk wel, maar vind het heel leuk om het verhaal nu beter te leren kennen.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Als kind las ik ontzettend veel en ik weet eigenlijk niet meer zo goed wat ik dan precies las. Maar aan het eind van de basisschool en begin van de middelbare school ontdekte ik de Mzzl Meiden-serie en deze heb ik echt verslonden.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Ik herlees eigenlijk zelden een boek, maar als ik dan een boek zou moeten kiezen ga ik voor de Verkikkerd-trilogie van Lisette Jonkman. Voor deze boeken zou ik kiezen omdat er ontzettend veel humor inzit.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Helaas staan er veel te veel boeken ongelezen in mijn kast. Maar ‘Scoop’ van Iris Houx staat wel al heel lang in mijn kast. Het lijkt me een erg leuk boek, maar het aantal pagina’s zorgt er dan toch voor dat ik het niet op pak.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik lees eigenlijk beide. Ik lees vaak meerdere boeken tegelijk en dan vind ik het fijn om een fysiek en e-book te lezen. Het e-book lees ik vooral onderweg of in bed, zodat het niet beschadigd of dat ik mijn vriend wakker houd met het licht.