Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Kristie

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Kristie.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik lees nu ‘Meisje van me’ van Ilse Ruijters. Ik ben ongeveer halverwege, en ik vind het een spannend verhaal. Toch zit ik er niet helemaal in. Dat ligt volgens mij voornamelijk aan het feit dat ik mezelf weinig tijd geef om te lezen (ik ben dus al weken met dit boek bezig en het schiet niet zo op). Elke keer als ik weer verder lees moet ik er weer even opnieuw in komen, wat was er ook alweer gebeurd etc...? Maar daarnaast ligt het ook een beetje aan het feit dat de beide hoofdpersonen niet zo "mijn type" zijn. Dan vind ik het altijd lastiger om me in hen te verplaatsen en leef ik op een andere manier met ze mee.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
De Kippenvel en Fear Street serie van R.L. Stine vond ik in mijn jeugd geweldig. Die las ik wel eens binnen een dag uit. Ook de Tina-boekenreeks leende ik graag bij de bibliotheek. Ik ben wel eens op een vakantiebestemming gearriveerd met een pakketje boeken van de bibliotheek waar ik na enkele dagen al doorheen was, terwijl we twee weken weg zouden blijven. En naar een boekwinkel gaan in Zwitserland was niet echt een alternatief, want in het Frans zou ik er niet doorheen komen ;-).

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Lastige vraag. Ik lees liever nieuwe boeken dan verhalen waarvan ik al weet hoe ze gaan. Maar met het oog op de aanstaande boekverfilming zou ik op dit moment dan toch kiezen voor ‘Zwaar Beproefd’ van Chantal van Gastel.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Haha, dat zijn er eigenlijk te veel om op te noemen. Dat komt omdat ik dol ben op boeken (kopen), maar ik sinds de zwangerschap van mijn zoontje (nu bijna 3) veel minder lees. Overdag heb ik er de tijd niet meer voor en 's avonds verkies ik vaak een Netflix-serie of mijn telefoon boven een boek.
Maar van bepaalde auteurs wil ik de nieuwe boeken toch graag hebben, dus dan koop ik ze wel en staan ze vervolgens te lang in mijn kast. Een voorbeeld daarvan is ‘Cirkel van het kwaad: Uitverkoren’ van Linda Jansma. Daar ben ik gewoon nog steeds niet in begonnen.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Het wisselt. Ik koop liever papieren boeken, omdat ik die mooier vind en ik mijn favoriete auteurs graag in mijn boekenkast zet. Maar eigenlijk vind ik de e-reader ook wel heel prettig lezen en vasthouden. Op vakantie is het ideaal, want sinds de e-reader ben ik nooit meer Nederlandstalig leesvoer tekort gekomen op plaats van bestemming haha!