Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Lisanne

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Lisanne. Neem eens een kijkje op haar mooie Boekstagram-account.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Op dit moment lees ik ‘Mijn Waarheid’ van Sandra J. Paul. Het boek is ontzettend bijzonder opgezet. Het bestaat namelijk uit twee delen en je kan aan beide kanten beginnen. Zodra je “het midden” hebt bereikt na het lezen van beide kanten, kan je misschien tot het plot komen. Zo ver ben ik nog niet! Dus ik ben erg benieuwd. Het is een bijzonder concept, er zitten zelfs wat plaatjes tussen. Ik vermoed dat dit het boek van het jaar 2020 wordt.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Als kind ben ik altijd gek geweest op Disney, naast het kijken van de films (die kocht mijn moeder altijd gelijk, zo'n videoband kostte toen zelfs 40 gulden, wat een geld hè!) las ik ook de boeken. Mijn tante las mij weleens voor uit een Disney-boek als ik bij mijn opa en oma logeerde. Zij kan ook erg goed tekenen, dus je snapt dat ik altijd erg mooie Disney-tekeningen kreeg! Niks zo interessant als dat.
De prentenboeken van Carry Slee (en Dagmar Stam) vond ik ook erg leuk.
Naarmate ik wat ouder werd, begon ik de boeken van Roald Dahl en de Kippenvel-serie te lezen. Spannend! En natuurlijk de tienerboeken van Carry Slee. Daarna begon ik ook meer de feelgood/chicklit boeken te waarderen. Shopaholic! Kopen, kopen, kopen en nog eens KOPEN! O ja en natuurlijk de Hongerspelen en Twilight. En daarna de films in de bioscoop kijken met een clubje! Daar keken wij echt naar uit. Zwijmelen bij de leuke acteurs... *Knipoog*
Nu maak ik echt de afwisseling tussen feelgood, roman en thrillers.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Tot nu toe heb ik geen wens om een bepaald boek te willen herlezen. Ik ben niet zo'n herlezer. Probeer graag vaak iets nieuws.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Hmmmm, even denken. Het Duitse meisje. Deze heb ik afgelopen kerst gekregen van mijn vriend. Het schijnt een prachtig boek te zijn maar mijn hoofd staat er nog niet helemaal naar. Oorlog vind ik vaak een zwaar en beladen onderwerp en daar moet ik echt voor in de mood zijn. En zo liggen er nog wel een paar te wachten.. Wie weet, binnenkort!

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Het allerliefst lees ik papier! Eerder heb ik mijn e-reader weggedaan. Ik vind papieren boeken heel veel charme hebben. En aangezien ik voor mijn werk achter de computer zit en thuis ook nog regelmatig de tv aan hebben staan, vind ik een boek veel fijner. De geur, structuur, het voelt wat meer echt. Wie wil er nou geen mooie boekenkast thuis, met zo'n laddertje (doelen om naartoe te werken..Geldboom nodig)?! Dat is toch veel leuker dan zo'n digitaal ding... Bleh!