Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Luna

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Luna. Neem eens een kijkje op haar mooie Boekstagram-account.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Op dit moment lees ik het eerste Harry Potter boek door J.K. Rowling: ‘Harry Potter en de steen der wijzen’. Ik ben echt pas net begonnen in het eerste hoofdstuk, maar ik ben tot nu toe erg positief. Ik heb het gevoel dat ik meteen in het verhaal zit en ik ben erg benieuwd hoe het verder zal gaan.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Welk boek niet? Het verschilt ook een beetje per leeftijd, maar ik was altijd fan van series. Ik heb alle boeken van ‘Dolfje Weerwolfje’ door Paul van Loon gelezen, maar in de laatste jaren van de basisschool las ik alle ‘Hoe overleef ik...’-boeken door Francine Oomen. Ik was altijd erg fan van boeken die herkenbaar zijn voor meiden.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Dat is een goede vraag waar ik even over na moest denken. Er is één boek dat ik las toen ik in groep 8 zat. Dit boek heeft heel veel indruk op mij gemaakt. Het is ‘Blauwe plekken’ door Anke de Vries. Daar denk ik af en toe nog wel aan terug en die zou ik zeker opnieuw willen lezen. Maar dat is één van de velen hahaha.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
‘Bestemming onbekend’ door Paul Mosier. Ik kocht dit boek tijdens de Kinderboekenweek 2019 en ik wilde het heel graag lezen, maar ik kocht toen ook ‘Boreas en de zeven zeeën’ door Mina Witteman. Dat boek vond ik toen zo leuk dat ik meteen de andere delen ging lezen. ‘Bestemming onbekend’ is een beetje op de achtergrond geraakt en nu kan ik er maar niet aan beginnen. Ik weet niet precies waarom, want het lijkt me een heel erg leuk boek. Binnenkort toch maar eens aan beginnen :)

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Papier! ik heb wel een e-reader en ik vind dat niet heel vervelend, maar papier is gewoon zo fijn. Een e-reader is heel handig voor bijvoorbeeld op vakantie. Dat scheelt een hoop gewicht in de koffer, maar thuis lees ik papieren boeken.