Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Nikki

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Nikki. Neem eens een kijkje op haar mooie Boekstagram-account.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Momenteel lees ik twee boeken: ‘Het zwarte jaar’ van Ineke Kraijo en ‘Anna Karenina’ van Leo Tolstoj. ‘Het zwarte jaar’ ben ik net in begonnen en leest erg vlot. Ik vind het meteen ingrijpend. Ik heb medelijden met de twee zusjes waar het boek over gaat. ‘Anna Karenina’, vind ik tot nu toe erg mooi, maar ik moet me er erg op concentreren, vandaar dat ik er ook een ander boek naast lees.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Zoveel! De boekenseries die ik voornamelijk verslond zijn: ‘De Olijke Tweeling’, ‘Floortje’, ‘Droomvriendinnen’, ‘Op zoek naar dolfijnen’ en ‘De bende van hotel de Korenwolf’. Maar ook de boeken van Roald Dahl waren favoriet.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
‘IV’ van Arjen Lubach ligt al een poosje op de stapel om herlezen te worden. Dit boek vond ik een aantal jaar geleden zo goed maar ik ben er veel van vergeten, dus ik kijk er echt naar uit, opnieuw, in het boek te duiken!

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Er staan heel veel boeken ongelezen in mijn kast, ik koop echt (te) veel nieuwe boeken. Ooit ga ik ze allemaal lezen. Hoop ik. Het boek dat direct bij me te binnen schoot bij deze vraag is ‘Ik haal je op, ik neem je mee’ van Niccolo Ammaniti. Ik pak het vaak er uit, maar zet het net zo vaak weer terug.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Een papieren boek, zonder twijfel! Ik hou ervan om neer te ploffen op de bank met een fysiek boek in handen en te kunnen bladeren door het boek!