Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Tica Peeman

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van auteur Tica Peeman. Zij is onder meer bekend van ‘Heb lef, durf te veranderen’.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
‘Perfecte dood’ van Helen Fields. Ik vind dit de minste van de drie. Ik vond nummer 1 en 2 heel tof, maar deze was chaotisch. Veel zaken, veel namen en veel wisseling van personen. En niet echt een puzzel maar veel gebeurtenissen achter elkaar. Niet echt spannend terwijl ik de andere twee heerlijk vond.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Stripboeken van Asterix en Obelix. Vond ik erg grappig. En boeken over De Kameleon. Avontuurlijk, grappig.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Ik lees om de zoveel tijd 'Guards, guards' van Terry Pratchett. Al zijn boeken over de DISC vind ik van een ongelooflijk goed niveau. Slim, supergrappig en met een fantasie waar ik elke keer weer van versteld sta. Buitencategorie.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Best wel veel boeken (!). Vooral boeken over mijn vakgebied (training en coaching). Ik vind dat ik ze moet lezen, maar het schrijven van mijn eigen thrillers en lezen van andere boeken gaan altijd voor.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik lees elke avond in bed en dan vind ik mijn e-reader een enorme uitkomst. In vakanties lees ik graag papieren boeken. Voor mijn werk lees ik (als ik het dus doe :-)) papieren boeken omdat ik daar aantekeningen bij kan maken.