Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Wendy

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Wendy.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
'De kleine bakkerij aan het strand' van Jenny Colgan. Ik ben op de helft en zat meteen weer in het verhaal. Ik houd erg van feelgoodromans. Ze zijn fijn geschreven, waardoor ze makkelijk lezen zijn. Ook deze vind ik erg leuk. Ik heb inmiddels al meer boeken van deze schrijfster gelezen. Deze boeken wil je in een keer wilt uitlezen, maar helaas heb ik daar niet altijd de tijd voor

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
De boeken van Bianca (het paardenmeisje) van Yvonne Brill. Elke dag naar de bibliotheek om te kijken of er weer een ander deel was wat ik nog niet had gelezen.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Geen enkel boek, als ik een boek gelezen heb dan weet je hoe het afloopt en dan is de spanning eraf.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
'Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen' van Allan Pease en Barbara Pease. Mijn zusje komt steeds met nieuwe aanraders in de feelfood-genre, waardoor deze steeds weer naar achteren geschoven wordt. Misschien denk ik het antwoord al te weten en ben ik nieuwsgieriger naar de aanraders van mijn zusje.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik vind het nog steeds wel gek om digitaal een boek te lezen, dus mijn voorkeur gaat uit naar de papieren variant. Als ik op vakantie ga, dan ben ik wel erg blij met mijn e-reader omdat je dan veel boeken kan meenemen zonder teveel gewicht en ruimte :-).