Overslaan en naar de inhoud gaan

Vivian den Hollander – Hockeyfeest

Het nieuwe hockeyseizoen begint zonder Britt, die in ME1 mag spelen. Suzan mist haar vriendin en wil ook wel naar ME1. Dan kan ze later misschien bij Oranje hockeyen! Gelukkig begint het seizoen echt leuk, met een slaapweekend op de club. En daar wacht de spelers een grote verrassing!

Niet veel later vertelt Amber iets fijns: haar vader heeft een busje gekocht waarmee hij de meiden voortaan naar hun uitwedstrijden kan rijden.

Tot slot is er een toernooi. Joost en Stijn zijn er ook bij. Omdat het ver weg is, blijven de teams kamperen. ’s Nachts halen ze een grap uit. Maar de afloop is heel anders dan verwacht…

Jonge liefhebbers van hockey kunnen hun hart ophalen met de verhalenbundel ‘Hockeyfeest’. Vivian den Hollander heeft drie leuke en spannende verhalen geschreven over deze populaire sport. Naast het hockeyen maken Suzan, haar broer Joost en hun vrienden van alles mee. Dit zijn zaken die herkenning zullen opleveren bij de jonge doelgroep, zoals verliefdheid en lastige vakken op school. Daarnaast zijn er herkenbare zaken voor de ouders, waaronder het fanatisme langs de lijn.

In elk verhaal staan een aantal illustraties van Saskia Halfmouw. Hierdoor krijgen de verschillende personages echt een gezicht, waardoor ze nog meer tot leven zullen komen voor de lezers. Ze voegen hiermee iets toe aan het boek. In combinatie met de toegankelijke schrijfstijl van Den Hollander is het een fijne en prettige verhalenbundel om lekker zelf te lezen.

‘Hockeyfeest’ is een bundel van de drie verhalen ‘Hockeydromen’, ‘Hockeyvrienden’ en ‘Hockeyavontuur’. Deze verhalen zijn uitermate geschikt voor kinderen van zeven jaar.

Auteur: Vivian den Hollander
Titel: Hockeyfeest
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 240
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000371198