Overslaan en naar de inhoud gaan

Vivian den Hollander – Instappen maar!

Jimmy heeft iets leuks te vertellen in de klas: hij is naar Schiphol geweest om zijn opa en oma weg te brengen! En dat komt mooi uit, vertelt de juf, want ze gaan met de hele klas op reis. Lisa, Jimmy en de andere kleuters maken paspoorten, vullen koffers en bouwen een trein na met stoelen. En het allerleukste: ze gaan op stap met een ouderwetse schoolbus! Maar waarheen is nog geheim...

Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar is ‘Reis mee.’ Het nieuwste boek van Vivian den Hollander, getiteld ‘Instappen maar!’, past daar perfect bij. De auteur laat in het boek verschillende voertuigen aan bod komen. Dagmar Stam zorgt voor de mooie, bijpassende illustraties.

Lisa en Jimmy zullen bij de peuters en kleuters inmiddels bekende personages zijn. Het zijn twee lieve kinderen die samen met hun klasgenoten wederom een mooi avontuur beleven. Den Hollander weet op een toegankelijke en leuke wijze haar verhaal te vertellen. De afbeeldingen van Stam zullen in sommige gevallen weer een feest van herkenning zijn.

‘Instappen maar!’ is een leuk boek om voor te lezen en het nodigt uit om verder te praten over voertuigen, reizen en op avontuur gaan. Dit boek mag gewoon niet ontbreken in je boekenkast.

Auteur: Vivian den Hollander
Titel: Instappen maar!
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000368167