Overslaan en naar de inhoud gaan

Vivian den Hollander – Lekker nooit niet bang!

Lisa en Jimmy zijn lekker nooit niet bang! Of misschien soms toch wel een beetje…? Jimmy zegt van niet. Maar als hij de kooi van Lisa's nieuwe hamster gaat schoonmaken, kruipt de hamster zo zijn mouw in. En dat is veel griezeliger dan hij dacht! Lisa moet er wel om lachen.

Maar wanneer Lisa 's avonds in bed ligt, kan ze maar moeilijk in slaap komen. Het stormt en de wind giert om het huis. Ook hoort ze plotseling geritsel. Er zit toch geen monster onder haar bed?

In ‘Lekker nooit niet bang’ staan Lisa en Jimmy weer centraal. Deze twee personages komen in meerdere boeken van Vivian den Hollander voor. Het zijn de beste vrienden en samen maken ze van alles mee. Lisa en Jimmy zullen voor veel kinderen al herkenbare personages zijn.

Den Hollander gaat in dit boek verder in op bang-zijn. Waar kun je allemaal bang voor zijn? En hoe zorg je dat je niet meer bang bent? Het verhaal nodigt uit om met (klein)kinderen gemakkelijk over dit onderwerp te praten. Het is een leuk en spannend verhaal met prachtige illustraties van Dagmar Stam erbij.

‘Lekker nooit niet bang!’ is een leuk verhaal om zelf te lezen of om uit voor te lezen. Het past uitstekend bij het thema van de Kinderboekenweek 2017. Van 4 tot en met 15 oktober staat alles in het teken van ‘Gruwelijk eng’!

Auteur: Vivian den Hollander
Titel: Lekker nooit niet bang!
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000354139