Overslaan en naar de inhoud gaan

Vivian den Hollander – Meiden aan de bal!

Kim speelt bij RVC en sinds kort heeft de club een meisjesteam. Er komt een nieuw meisje het team versterken, ze heet Doenja. Kim kent haar van school, maar niet goed. Op de eerste training komt Doenja bijna te laat. Zou ze wel een aanwinst zijn voor het team? Of is er meer aan de hand?

Gaandeweg ontpopt Doenja zich als een superspeler. En als de jongens komen aanmoedigen, winnen de meisjes zelfs van een heel belangrijk ander team. Iedereen is superblij, en Kim niet in de laatste plaats!

Meisjes- en vrouwenvoetbal wordt steeds populairder en daar speelt het nieuwste boek ‘Meiden aan de bal!’ van Vivian den Hollander goed op in. (Beginnende) lezers leren op een leuke en begrijpelijke manier hoe het voor meisjes is om te voetballen en wat daar allemaal bij komt kijken.

In korte en eenvoudige zinnen vertelt Den Hollander het verhaal. Af en toe worden zinnen uitgelicht door ze wat groter en vetgedrukter te maken, zodat je weet dat daar de nadruk op ligt. De illustraties van Saskia Halfmouw maken het verhaal helemaal af. Daardoor komen de verschillende meisjes helemaal tot leven voor de lezers. Leuk detail: op de achterkant van het boek staat precies wie wie is.

‘Meiden aan de bal!’ is een leuk verhaal om te lezen of om uit voor te lezen.

Auteur: Vivian den Hollander
Titel: Meiden aan de bal!
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000354061