Overslaan en naar de inhoud gaan

Wendy Brokers – De laatste halte

Jonas, Loïs, Naima en Ralph gaan met hun havo 4-klassen op werkweek naar Londen. Ze hebben tot nu toe eigenlijk nooit zoveel met elkaar te maken gehad. Loïs heeft stiekem een oogje op Jonas, maar ziet geen reden om hem dat te vertellen. Ralph heeft het juist niet zo op Naima en blijft het liefst bij haar uit de buurt. Als de vier in hetzelfde groepje worden ingedeeld, moéten ze elkaar wel beter leren kennen.

Terwijl ze Londen doorkruisen van de ene naar de andere bezienswaardigheid, ontstaat er een bijzondere vriendschap. Maar wanneer ze op de metro wachten gebeurt er iets wat niemand ooit had kunnen voorzien. Ze moeten zichzelf in veiligheid zien te brengen, terwijl de straten van Londen een terroristisch toneel zijn geworden.

In ‘De laatste halte’ volg je vier personen, namelijk Jonas, Loïs, Naima en Ralph. In ieder hoofstuk staat een van deze personages centraal. Op deze manier leer je ze en hun achtergronden langzaamaan kennen. Hiermee houdt Wendy Brokers de spanning in het verhaal hoog. In eerste instantie is dat omdat je wil weten wie wie precies is; later is het verhaal vooral spannend omdat je wil weten hoe een en ander afloopt.

Vanaf de eerste hoofdstukken zit je als lezer meteen goed in het verhaal. ‘De laatste halte’ is boeiend en gaat over een actueel onderwerp. Helaas zou dit fictieve verhaal ook werkelijkheid kunnen zijn geweest. Daar wil je eigenlijk liever niet aan denken. Brokers heeft zich goed ingelezen en ingeleefd in de materie rondom dit onderwerp. Dat blijkt ook uit het dankwoord. Dit geeft het verhaal weer wat extra’s. Dankzij de epiloog krijgt het boek een mooie en bevredigende afsluiting.

Auteur: Wendy Brokers
Titel: De laatste halte
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000364169