Overslaan en naar de inhoud gaan

Winchester McFly – Nachtmerrie

Een au pair, een kleine jongen en een zakenman worden in hun slaap bezocht door een boomlange, demonische figuur, die ze aanzet tot moord... Om deze mysterieuze moordzaak te kunnen ontrafelen en de moordenaar te kunnen ontmaskeren, zullen rechercheur David Detta en zijn nieuwe partner Tess de Winter hun persoonlijke verschillen aan de kant moeten schuiven.

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk van ‘Nachtmerrie’ wordt de aandacht van de lezer getrokken. Het is zo bizar wat er gebeurt dat je nieuwsgierigheid is gewekt en je wil weten wat er precies aan de hand is. Stukje bij beetje ontdek je wat er gaande is en dat gaat je pet soms te boven. Je moet wel (enigszins) openstaan voor bovennatuurlijke zaken als je deze thriller leest. Anders komt het verhaal wellicht wat ongeloofwaardig over. Ik weet niet of er meer is tussen hemel en aarde, maar de manier waarop dit verhaal is geschreven is erg boeiend gedaan waardoor je er wel over na gaat denken. Zou het kunnen wat er in dit verhaal gebeurt?

Als je eenmaal aan ‘Nachtmerrie’ bent begonnen, wil je het boek het liefste in één keer uitlezen. Het is geen hele dikke thriller, maar het is zeker een volwaardig verhaal. Er gebeurt veel in en je leert de hoofdpersonages David Detta en Tess de Winter al een beetje kennen. Het einde laat je ruimte open voor een tweede deel. Als lezer ben je erg nieuwsgierig wat deze twee personages nog meer gaan meemaken, zowel op werkgebied als in hun privéleven.

Winchester McFly is een Nederlandse schrijverscollectief dat onder andere de tv-series ‘Smeris’, ‘Van God Los’ en de allereerste Nederlandse Netflix Original-serie ‘Ares’ schreef.

Auteurs: Winchester McFly
Titel: Nachtmerrie
Serie: De Detta Dossiers
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 192
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024592876