Overslaan en naar de inhoud gaan

Yvonne van den Nieuwenhuizen – Smoorverliefd

Na haar deelname aan Kalverliefde lijkt de rust voor Floor wedergekeerd. Ze werkt weer in de oude vertrouwde bakkerij en is zoveel mogelijk samen met haar nieuwe liefde Jacob. Alleen: de bakkerij blijkt toch niet zo vertrouwd te zijn en ze ziet Jacob minder dan ze zou willen. Als tv-kok Aldo haar vraagt of ze aan een nieuw programma wil meewerken als zijn sidekick, lijkt dat al Floors problemen op te lossen. Ze kan blijven koken en bakken, mag samenwerken met een goede vriend én ze kan Jacob vaker zien.

Maar haar start bij Studio Holland krijgt al gauw een andere wending als Jacob een droomklus in het buitenland krijgt aangeboden en Floor er alleen voor staat. Bovendien lijkt niet iedereen in de televisiewereld de nuchtere Brabantse even hartelijk te verwelkomen. Als Floor ontdekt dat sommige mensen zich heel anders voordoen dan ze zijn, vraagt ze zich af: heb ik wel de juiste keuze gemaakt?

Na het fijne debuut van Yvonne van den Nieuwenhuizen was ik erg benieuwd naar haar tweede boek, dat ook het tweede deel in de Studio Holland-serie is. De auteur heeft met ‘Smoorverliefd’ wederom een fijne roman geschreven. Meteen vanaf het begin word je meegenomen in het verdere verhaal van Floor. Als je de tijd ervoor hebt, lees je dit digitale boek het liefste in één ruk uit. Heerlijk!

Het verhaal van ‘Smoorverliefd’ gaat verder waar ‘Kalverliefde’ is gestopt. Je leert Floor nog wat beter kennen. Dat geldt ook voor een aantal andere terugkerende personages, waaronder Jacob en Aldo. De auteur verwijst hier en daar terug naar het eerste deel, dus het is handig (én leuk) om dit boek al gelezen te hebben voordat je aan het tweede deel begint.

Van den Nieuwenhuizen weet de prille relatie van Floor en Jacob mooi te omschrijven; zowel alle mooie momenten als alle onzekere momenten. Dat zorgt voor herkenning bij iedereen die aan een nieuwe relatie is begonnen. Ook de onzekerheid van een nieuwe baan wordt geloofwaardig neergezet. Het maakt van Floor een prettig, leuk en nuchter personage, die je absoluut de wereld gunt.

De auteur heeft een prettige schrijfstijl en weet het verhaal tot leven te toveren voor haar lezers. Ze laat een aantal personages uit het eerste deel ook in het tweede deel voorbij komen. Dit zorgt ervoor dat het verhaal nog meer gaat leven. Al met al is het weer genieten geblazen van Floor en haar familie en haar vrienden in ‘Smoorverliefd’. Ik kijk al uit naar het derde en laatste deel.

Auteur: Yvonne van den Nieuwenhuizen
Titel: Smoorverliefd
Serie: Studio Holland
Genre: Roman
Aantal pagina's: 196
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402768640