Overslaan en naar de inhoud gaan

Daniëlle van Helden – Met een korreltje zand

Met een korreltje zand

De drieëntwintigjarige Jasmijn wil best haar moeders B&B tijdelijk draaiende houden, en de zorg voor haar verstandelijk beperkte tweelingbroer op zich nemen. Maar dan wordt onverwachts de B&B last minute volgeboekt en moet ze voor twaalf gasten zorgen. Ineens is Jasmijn ontbijtchef, schoonmaakster, gastvrouw, mantelzorger én animatieteam. In haar eentje.

Wanneer ’s avonds laat een veel te aantrekkelijke gast binnenkomt, kan ze dat er echt niet bij hebben. Want verliefd worden, daar doet ze niet meer aan. Of moet ze dat voornemen met een korreltje zand nemen?

Het verhaal van ‘Met een korreltje zand’ leest vlot weg. Daniëlle van Helden weet met haar beeldende schrijfstijl de gebeurtenissen als het ware tot leven te toveren. Je ziet bijvoorbeeld de ontplofte keuken vooraf aan de eerste ontbijtsessie zo voor je. Wie heeft niet ooit zo’n keuken gezien of zelf gehad? Heerlijk als een auteur dat voor elkaar weet te krijgen.

Met Jasmijn heeft Van Helden een leuk personage bedacht. Ondanks dat ‘Met een korreltje zand’ niet een heel lang verhaal is, leer je Jasmijn goed kennen en ontdek je het een en ander over haar verleden. Dat heeft de auteur mooi uitgewerkt. Op het einde verloopt een en ander wel wat snel. Het was leuk geweest als daar net wat meer pagina’s aan besteed hadden kunnen worden. Maar dat komt ook omdat je eigenlijk nog afstand wil nemen van Jasmijn, haar broer Pieter en de kleurrijke gasten uit de B&B. Al met al vond ik het een fijn en mooi verhaal dat veel langer had mogen zijn.

Auteur: Daniëlle van Helden
Titel: Met een korreltje zand
Genre: Novelle
Aantal pagina's: 72
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021039992