Overslaan en naar de inhoud gaan

Daniëlle van Helden – Op rolletjes

Op rolletjes

Loïs twijfelt geen moment wanneer ze door haar oudere zus Esmee wordt uitgenodigd om mee te gaan op een bootreisje. Alleen had ze voor vertrek misschien toch eerst die mail met aanvullende informatie moeten lezen. Eenmaal aan boord blijkt dat lekker luieren en zonnebaden op het dek er niet in zit. De andere vakantiegangers zijn totaal niet wat Loïs verwachtte, haar zus lijkt alles beter te weten en ze wordt nogal uit haar veilige comfortzone gehaald.

Dan ontmoet ze de eigenzinnige schipper Joris en lijkt de situatie alleen maar complexer te worden. Hun contact verloopt allesbehalve soepel. Ondanks alles is Lois vastbesloten om aan iedereen te laten zien dat ze heus haar hoofd boven water kan houden. Maar of dat lukt?

Tijdens het lezen van ‘Op rolletjes’ kwam dit verhaal van Daniëlle van Helden me bekend voor. Wat bleek? Deze novelle had in een iets kortere versie in de ’Romcomnibus’ gestaan. Leuk dat de auteur dit nu nog iets verder heeft uitgewerkt voor een aparte novelle.

Het verhaal van ‘Op rolletjes’ leest lekker weg. Van Helden heeft een vlotte en beeldende schrijfstijl, waardoor je bepaalde scènes zo voor je ziet. Eén scène is me erg bijgebleven, waarin voedsel een belangrijke rol speelt. Ontdek zelf maar tijdens het lezen van deze fijne novelle welke ik bedoel. Knap hoe de auteur het voor elkaar krijgt om hoofdpersonage Loïs in korte tijd een mooie groei te laten doormaken. Wat mij betreft, had dit verhaal drie of vier keer zo lang mogen zijn. Misschien dat ze ooit nog een novelle over zus Esmee wil schrijven. Ik ben wel heel benieuwd naar haar uitgebreidere verhaal, en dan met name hoe het verleden van de zussen voor haar was.

Auteur: Daniëlle van Helden
Titel: Op rolletjes
Genre: Novelle
Aantal pagina's: 45
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021045078