Overslaan en naar de inhoud gaan

Denise Meijer – Geen zuivere koffie

Geen zuivere koffie

Als haar vriend het uitmaakt en ze beseft dat ze al zes jaar hetzelfde oersaaie studentenbaantje heeft besluit de onzekere Anne dat het tijd is voor verandering. Ze trekt de stoute schoenen aan en solliciteert bij de nieuwe koffiezaak aan de overkant. De afgelopen jaren was ze haar passie voor bakken behoorlijk uit het oog verloren en zo hoopt ze haar oude hobby nieuw leven te kunnen inblazen.

Tot haar verbazing wordt ze nog aangenomen ook. Alleen wat verbergt John, de mysterieuze eigenaar, in zijn kantoortje? En wie is toch die man die de hele tijd pakketjes komt brengen? Een zwarte labrador, een zelfverzekerde loodgieter en een heleboel appeltaarten brengen Anne het hoofd op hol. Heeft ze wel de juiste keuze gemaakt door haar vaste baan op te zeggen? Of is het allemaal geen zuivere koffie?

In ’Geen zuivere koffie’ leren we hoofdpersonage Anne kennen op een keerpunt in haar leven. Ze is weer single, ze is niet heel blij met haar werk en ze woont sinds kort op een nieuwe plek. Denise Meijer geeft haar lezers even de kans om Anne te leren kennen, voordat ze een groot deel van haar leven omgooit. Dat zorgt ervoor dat je bepaalde keuzes van Anne beter begrijpt en dat je benieuwd bent hoe haar nieuwe leven zal gaan bevallen.

Naast hoofdpersonage Anne kent “Geen zuivere koffie” een aantal fijne bijpersonages. Annes bovenbuurvrouw Sheila, Annes nieuwe collega Eveline en de knappe loodgieter Daniël geven het verhaal wat extra kleur. Dankzij de beeldende schrijfstijl van Meijer kun je een goed beeld van alle personages vormen. Daardoor komt het verhaal nog meer tot leven voor je. Heerlijk!

Het einde van dit boek is ietwat zoetsappig, maar het past uitstekend binnen het verhaal. Ik heb van het begin tot het eind genoten van dit boek. En… vergeet niet om een lekker stukje appeltaart binnen handbereik te hebben als je aan het verhaal begint.

Auteur: Denise Meijer
Titel: Geen zuivere koffie
Genre: Roman
Aantal pagina's: 182
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047207870