Overslaan en naar de inhoud gaan

Diverse auteurs – Slipperdagen en zomerjurken

Slipperdagen en zomerjurken

Laat de wind door je haren gaan tijdens een zeiltocht in Friesland. Doe je tegoed aan Bossche Bollekes in Den Bosch, leef mee met arme Lotte die het Filmfestival van Cannes aan haar neus voorbij ziet gaan en beleef een vakantie in een pittoresk dorp waar een bijzonder muziekinstrument centraal staat. Verder ga je boeken kopen bij een boekhandel aan zee, drink je wijn van Limburgse bodem, beleef je een lievelingsdag en ga je wel/niet naar Bali.

Droom weg bij: 'Zomer met jou' van Saskia M.N. Oudshoorn, 'Niet te filmen' van Renée Olsthoorn, 'Bossche Bollekes' van Isabelle Paz Soldan, 'Vol op het orgel' van Lisanne Stam, 'Boekhandel aan zee' van Paula Heeger, 'Lievelingsdag' van Rian Sevenhuijsen, 'Niet naar Bali' van Cynthia Zwagemaker en 'Vlinders bij de wijn' van Marjet Douwland (pseudoniem van Marieke Douwes en Jet Nijland).

De vier auteurs Saskia M.N. Oudshoorn, Renée Olsthoorn, Isabelle Paz Soldan en Lisanne Stam besloten de handen ineen te slaan en een verhalenbundel uit te brengen. De overige vier verhalen uit dit boek zijn geschreven door de vier winnaars van de verhalenwedstrijd.

'Slipperdagen en zomerjurken' is een heerlijke verhalenbundel om tijdens je vakantie of gewoon in je vrije tijd te lezen. De acht (of eigenlijk negen) auteurs zorgen ervoor dat je lekker even weg kunt dromen bij een bijzondere vakantie in eigen land. Ieder hoofdpersonage heeft zo haar eigen problemen en haar eigen redenen waarom ze een vakantie in Nederland doorbrengen. Daar komen natuurlijk een aantal mooie mannen bij kijken.

De verhalen lezen allemaal prettig en kennen een leuk (en hier en daar ietwat voorspelbaar) verloop. Het is een fijne bundel om lekker tussendoor te lezen. Je leest gemakkelijk even één van de verhalen als tussendoortje... of je leest de verhalenbundel in één keer uit. Mijn favoriete verhalen waren 'Bossche Bollekes', 'Boekhandel aan zee' en 'Vlinders bij de wijn'. Deze drie verhalen spraken het meest tot de verbeelding voor me en daar heb ik het meeste van genoten.

Auteurs: Saskia M.N. Oudshoorn, Renée Olsthoorn, Isabelle Paz Soldan, Lisanne Stam, Paula Heeger, Rian Sevenhuijsen, Cynthia Zwagemaker, Marieke Douwes en Jet Nijland
Titel: Slipperdagen en zomerjurken
Genre: Verhalenbundel
Aantal pagina's: 340
Uitgeverij: Stam Plus Tekst
ISBN: 9789083274430