Overslaan en naar de inhoud gaan

Ellen de Vriend – Valstrik

Valstrik

Maud kan niet wachten om met haar vriend en familie tijd in het Zeeuwse Domburg door te brengen. Haar moeder en haar man hebben een heerlijke villa onderaan de duinen gehuurd om hun vijfjarige huwelijksfeest te vieren. De gezellige familiegelegenheid verandert echter in een nachtmerrie als er een verschrikkelijk ongeluk gebeurt. En dat is pas het begin van de ellende…

De spanningen in het gezin nemen toe en de onderlinge verhoudingen komen op scherp te staan. Maud wacht niet af en gaat zelf op onderzoek uit. Haar zoektocht leidt haar naar haar zus, de man van haar moeder en zelfs het zonnige Aruba. Maar wie kan ze vertrouwen? En wie zijn die onheilspellende mannen die overal opduiken?

‘Valstrik’ begint met een kort fragment uit het verleden dat meteen een aantal vragen oproept bij de lezer. Wat is er gebeurd? Over wie gaat dit? En wat heeft het met de rest van het verhaal te maken? Je krijgt direct zin om verder te gaan lezen.

Ellen de Vriend weet die nieuwsgierigheid uit het eerste fragment vast te houden door het verhaal heen. Je leest vanuit hoofdpersonage Maud, waardoor je haar goed leert te kennen. Tegelijkertijd moet je op haar bevindingen afgaan over wie je wel en niet kunt vertrouwen. Voelt Maud dat goed aan? Of ontdek jij als lezer al meer dan Maud zelf? Deze extra laag binnen het verhaal zorgt voor nog meer spanning én nog meer leesplezier.

Hoe verder je leest in ‘Valstrik’, hoe meer vermoedens je krijgt hoe alles in elkaar steekt. Als lezer denk je op een gegeven moment te weten wat er bij bepaalde gebeurtenissen precies is gebeurd. In een spannende ontknoping kom je erachter of je gelijk hebt of niet. Het allerlaatste hoofdstuk vormt een mooie afsluiting van het verhaal. De Vriend heeft wederom een fijne (vakantie)thriller geschreven.

Auteur: Ellen de Vriend
Titel: Valstrik
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 251
Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN: 9789401620727