Overslaan en naar de inhoud gaan

Evie Woods – De verborgen boekwinkel

De verborgen boekwinkel

1921. Na haar vlucht voor uithuwelijking komt de Française Opaline terecht in Dublin. Daar vindt ze tot haar vreugde een prachtig pand en begint haar droomboekwinkel.

2021. Martha heeft haar gewelddadige man verlaten en begint opnieuw als inwonend huishoudster bij de eigenzinnige Madame Bowden in haar bijzondere huis in Dublin. Op een dag ontmoet ze Henry, een academicus op zoek naar een verloren manuscript van Charlotte Brontë, dat in een historische boekwinkel te vinden moet zijn. Maar hij kan de zaak nergens vinden. Martha besluit hem te helpen. Wat volgt is een zoektocht naar de verborgen boekwinkel, maar ook naar geluk, liefde en je plek vinden op deze wereld.

Wat heeft Evie Woods met ‘De verborgen boekwinkel’ een prachtige en ontroerende roman geschreven. Meteen vanaf het begin word je als lezer meegenomen in een interessant verhaal. Je leest vanuit drie perspectieven: Opaline, Martha en Henry. De link tussen Martha en Henry is vrij snel gelegd. Naar de link tussen Opaline aan de ene kant en Martha en Henry aan de andere mag je als lezer langer over puzzelen. Je bedenkt van alles wat het kan zijn… maar of dat ook klopt?!

Woods heeft een fijne en boeiende schrijfstijl, waardoor je door wil blijven lezen. Ze weet haar lezers te boeien en nieuwsgierig te houden naar het gehele verhaal rondom de drie personages. Wat zal Opaline allemaal meemaken? Wat heeft Martha precies meegemaakt? Gaat Henry de boekwinkel vinden waar hij zo naarstig naar op zoek is? Op deze en vele andere vragen krijg je in de loop van het verhaal antwoord. Wat heeft de auteur drie interessante hoofdpersonages gecreëerd, die allemaal een mooie groei doormaken. Martha was een van mijn favoriete personages, samen met Madame Bowden. Dit bijpersonage geeft het verhaal nog meer kleur. Heerlijk! Lees dit boek en ontdek zelf maar waarom dat is.

‘De verborgen boekwinkel’ kent een mooi en passend slot. Met een goed gevoel sla je het boek dicht en denk je nog eens na over de gebeurtenissen rondom Opaline, Martha en Henry. Een hele fijne roman die absoluut een aanrader is om te lezen. En vergeet niet om ook even van de prachtige kaft te genieten.

Auteur: Evie Woods
Titel: De verborgen boekwinkel
Genre: Roman
Aantal pagina's: 356
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021046150v