Overslaan en naar de inhoud gaan

Hanneke Meier – Hoog

Hoog

Anne en Meral bevinden zich op het kantelpunt van hun relatie. Het is erop of eronder. Als afsluiting van hun dagje in het pretpark gaan ze in de hoogste attractie, maar wegens een technische storing gaat het helemaal mis.

Herinneringen aan het feest op oudejaarsavond in de Euromast worden ongewild opgehaald en Anne twijfelt of Meral haar de waarheid wel heeft verteld. De lucht wordt donker en er nadert een storm die niemand aan zag komen, maar de storm in de gondel op zeventig meter hoogte is heviger dan iemand ooit zou kunnen vermoeden...

Het verhaal van ‘Hoog’ bestaat uit hoofdstukken uit het heden en hoofdstukken uit het verleden. Bovendien lees je de ene keer vanuit Anne en de andere keer vanuit Meral. Hierdoor word je heerlijk meegenomen in dit spannende verhaal en ben je benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren. Hanneke Meier weet haar lezers te blijven boeien in dit korte verhaal.

Bij met name de scènes in het heden loopt de spanning op. Meier werkt naar een bepaald punt toe… maar wat er dan staat te gebeuren, dat had vrijwel niemand zien aankomen (denk ik). Wat een plottwist ineens! En wat je daarna nog te weten komt als lezer… dat zet je wel even aan het denken over de personages. Heerlijk gedaan door de auteur.

Na het lezen van ‘Hoog’ denk je overigens wel een paar keer na voordat je in een hoge attractie stapt op de kermis of in een pretpark. En als je er wel ingaat, dan denk je op het hoogste bent wel even aan dit verhaal van Meier. Heerlijk tussendoortje!

Auteur: Hanneke Meier
Titel: Hoog
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 100
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461098023