Overslaan en naar de inhoud gaan

Het zinderende Zin in Feelgood-event

ZIF

Zet ruim 30 auteurs en zo’n 200 boekenliefhebbers in één boekhandel en je weet dat er een hele leuke en gezellige avond volgt. Tel daarbij op dat het één van de warmste dagen ooit in september was. Dan kun je je wel voorstellen waarom ik voor de bovenstaande titel van mijn blog gekozen heb.

Een hele gave goodiebag
Vrijdagavond 8 september vond in Boekhandel Broese in Utrecht het Zin in Feelgood-event plaats. De boekhandel was exclusief open voor de bezoekers van dit evenement én er waren heel veel auteurs aanwezig waar je een praatje mee kon maken, mee op de foto kon en een boek (of iets anders) kon laten signeren.

Samen met een vriendin ging ik naar dit boekenevenement toe. We kwamen iets voor zevenen aan bij de boekhandel en daar stond al een rij om naar binnen te gaan. Bij binnenkomst ontvingen we een gave goodiebag. Daar zat onder andere een ZIF-boekje in waar je handtekeningen in kon laten zetten én waar je kon vinden bij welke tafel welke auteur stond. Ook had iedereen een boek in het tasje zitten (in mijn geval: ‘Helemaal in love in Brightside Cove’ van Cathy Bramley), een consumptiemunt voor een drankje, lekker snoepjes, leuke boekengoodies en een bon van € 7,50 die die avond geldig was in de boekhandel. Die bonnen zijn uitgebreid uitgegeven door alle aanwezigen. Ik kocht zelf drie nieuwe boeken, namelijk ‘Haar kant van de weg’ van Ella Marjon, ‘De moordclub (op donderdag)’ van Richard Osman en ‘Foodtruck on fire’ van Saskia M.N. Oudshoorn.

Een foto hier, een handtekening daar
Het Zin in Feelgood-event was heel erg gezellig! We hebben met veel auteurs even een praatje kunnen maken en een handtekening kunnen scoren. Ik ben ook met een aantal van hen op de foto gegaan (sorry voor mijn plakkerige armen, lieve auteurs).

Ik kwam auteurs tegen die ik al vaker gezien had (zoals Tamara Haagmans, Susan Muskee, Isabelle Paz Soldan, Lisette Jonkman, Marloes Berghege en Vannessa Thuyns) en ik heb een aantal auteurs voor het eerst ontmoet (waaronder Chantal Claassen, Denise Meijer, Vanessa Gerrits, Nannet van der Ham en Jet Nijland). Het is gewoon zo leuk om te zien hoe enthousiast iedere auteur is als je even langskomt en hoe ze allemaal met je op de foto willen en een krabbel in een boek willen zetten. Heel erg leuk!

Er was zelfs een auteur uit het buitenland aanwezig. Niemand minder dan Jill Mansell had een tafeltje voor zichzelf. Zij werd twee keer geïnterviewd door Hedda Sanders van Uitgeverij L.S. Amsterdam en ze heeft heel veel handtekeningen mogen zetten. Binnenkort verschijnt haar 35e boek! Echt knap. Ik kijk alvast uit naar dit nieuwe boek.

Bedankt!
Dan wil ik alleen nog maar even zeggen: bedankt uitgeverijen, auteurs en mede-boekenliefhebbers voor dit gezellige evenement. Het was in één woord: geweldig. Hopelijk tot volgend jaar!