Overslaan en naar de inhoud gaan

Ilse Ruijters – Help me

Ilse Ruijters - Help me

De psychiatrisch patiënten die advocaat Roosmarijn Weijmer bijstaat, lopen met haar weg. Ze voelen zich door haar gezien: eindelijk komt er iemand op voor hun rechten.

Het levert haar een goed gevoel op, maar dat verandert wanneer het applaus omslaat in ziekelijke belangstelling. Wanneer ze gaat tanken en een bange, jonge vrouw haar een papiertje met de tekst HELP ME geeft, blijkt ze in een pathologisch en gekmakend spel te zijn beland, waarin zij de pion is.

Wie is Roosmarijn nu eigenlijk aan het helpen? Haar cliënt? Of haar moordenaar?

Wat heeft Ilse Ruijters met ‘Help me’ een spannende en goede thriller geschreven. Vanaf het moment dat Roosmarijn Weijmer het briefje met de tekst HELP ME krijgt, word je als lezer meegezogen in het verhaal en kun je haast niet stoppen met lezen. Wat is hier precies aan de hand? Wat gebeurt er allemaal? En hoe loopt dit af?

Ruijters weet haar lezers verschillende richtingen in te sturen wat er nu allemaal gaande is. Maar wat klopt daarvan en wat niet? Dankzij haar vlotte schrijfstijl en de vele gebeurtenissen die plaatsvinden, leest het verhaal lekker door. De schuingedrukte hoofdstukken verhogen de spanning. Vanuit wie is dit geschreven? Wat is zijn of haar rol binnen het verhaal? Hoe verder je leest, hoe meer vragen je krijgt waar je een antwoord op wil. Heerlijk! Vooral ook omdat de auteur uiteindelijk overal een antwoord op geeft.

De ontknoping is spannend en kent nog een aantal wendingen die je van tevoren niet had zien aankomen. De beeldende wijze waarop Ruijters dit beschrijft, zorgt ervoor dat je bepaalde scènes zo voor je ziet (maar of je dat altijd wil, is nog de vraag…). ‘Help me’ kent een afgerond einde waarbij alle losse eindjes aan elkaar geknoopt worden. De auteur heeft hiermee wederom een ijzersterke thriller afgeleverd. Aanrader voor liefhebbers van thrillers!

Auteur: Ilse Ruijters
Titel: Help me
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789026366420