Overslaan en naar de inhoud gaan

Isa Moora – Diva’s, donuts en dromen

Diva's, donuts en dromen

Kato en haar beste vriendinnen Fleur en Svetlana gaan hun dertigste verjaardag samen in Spanje vieren. Fleur en Svetlana hebben hun leven op de rit. Kato daarentegen beseft dat ze nog steeds niets heeft bereikt in haar leven: ze heeft geen baan, is nog steeds single en heeft geen toekomstplannen.

Ze besluit om het roer om te gooien en haar toekomst bewuster uit te stippelen. Tijd voor actie! Maar waar vindt ze de baan van haar dromen? En waarom blijft ze altijd op de verkeerde mannen vallen?

Het verhaal van ‘Diva’s, donuts en dromen’ wordt verteld vanuit Kato. Je leert haar het beste kennen, doordat je ook haar gevoelens en gedachten kunt lezen. Maar je leest ook het een en ander over haar beste vriendinnen Fleur en Svetlana. Fleur kwam meteen heel leuk en aardig over; aan Svetlana heb ik wat meer moeten wennen. Dat komt ook doordat Kato niet altijd positief over haar dacht, waardoor je als lezer je mening in eerste instantie vooral vormt door Kato’s mening over haar. Dat verandert gaandeweg het verhaal wel, maar ik vond Svetlana het minste personage van de drie vrouwen.

Moora heeft een luchtige schrijfstijl en weet ‘Diva’s, donuts en dromen’ lekker luchtig te houden. Het verhaal heeft verder niet veel diepgang, maar het is een prima novelle om lekker tussendoor te lezen in bijvoorbeeld je achtertuin of op een ligbed op het strand. De auteur weet naar een mooi einde toe te werken dat prima binnen het feelgood genre past.

Auteur: Isa Moora
Titel: Diva’s, donuts en dromen
Genre: Novelle
Aantal pagina's: 120
Uitgeverij: Hamley Books
ISBN: 9789464661972