Overslaan en naar de inhoud gaan

Lauren Kate – Een onverwachte wending

Een onverwachte wending

Lanie heeft een succesvolle carrière als romanceredacteur én is verloofd met de man die alle 99 vakjes van haar zorgvuldig samengestelde wensenlijst afvinkt. Ze heeft het gewoon goed voor elkaar. En dan mag ze ook nog samenwerken met de wereldberoemde auteur Noa Callaway. De romans van Noa vormen Lanies grootste inspiratiebron in de liefde en het leven. Lanies enige taak is Noa’s writer’s block te verhelpen om zo de promotie te krijgen waar ze altijd van gedroomd heeft. Simpel, toch?

Maar niemand heeft ooit de mysterieuze Noa Callaway gezien. En hun ontmoeting zet Lanies wereld volledig op z’n kop. Ineens twijfelt ze aan alles waar ze in geloofde. Pas wanneer Lanie eindelijk haar 99-wensenlijstje – haar enige houvast in alles – helemaal kan loslaten, ontdekt ze dat liefde in welke vorm dan ook kan passen.

Het verhaal van 'Een onverwachte wending' leest prettig en vlot. Lauren Kate heeft met Lanie een leuk personage neergezet. Ze heeft een en ander in het verleden meegemaakt dat je stukje bij beetje ontdekt. Haar liefde voor boeken en het boekenvak is prachtig om te lezen. Wat heeft zij een droombaan! Maar dat even terzijde...

Ondanks de titel 'Een onverwachte wending' zie je als lezer een aantal wendingen binnen dit boek al aankomen. Dat maakt eigenlijk niet uit voor het verhaal verder. Kate weet het verhaal mooi op papier te zetten. Niet alleen Kate is een leuk personage. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor haar beste vrienden Mel en Rufus. En laten we de auteur Noa Callaway niet vergeten. Wanneer je eenmaal ontdekt wie dit is en dit personage beter leert kennen... dan kun je niet anders dan Noa een klein plekje in je hart geven.

Het einde past uitstekend binnen het verhaal én binnen het genre. 'Een onverwachte wending' is een tikkeltje voorspelbaar, maar het geeft je een aantal zeer fijne leesuurtjes. Heerlijk om even weg te duiken in de wereld van Lanie en haar dierbaren.

Auteur: Lauren Kate
Titel: Een onverwachte wending
Genre: Roman
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000385751