Overslaan en naar de inhoud gaan

Levina van Teunenbroek – De koning zonder spierballen

De koning zonder spierballen

De koning heeft het helemaal voor elkaar: een lieve koningin aan zijn zij, een slimme dochter die keurig haar best doet tijdens haar prinsessenlessen én een uitstekend paar billen. Maar hij is ook een beetje lui geworden. Zo lui, dat hij inmiddels eigenlijk niet meer zo goed in het bubbelbad past.

Gelukkig weet de koningin wel raad: tijd om naar het sportpaleis te gaan! Daar start de koning vol goede moed met ballet, boksen en yoga. Maar is er niet een veel betere manier om spierballen te kweken?

Met ‘De koning zonder spierballen’ heeft Levina van Teunenbroek een heel grappig en leuk en leerzaam prentenboek geschreven. Na de vorige drie delen (‘De ridder zonder billen’, ‘De prins zonder billen’ en ‘Het prinsesje zonder stank’) heeft de auteur wederom een zeer geslaagd boek in deze reeks uitgebracht. De illustraties van Charlotte Bruijn passen er uitstekend bij. Die maken het verhaal helemaal compleet en zorgen ervoor dat de jonge kinderen nóg meer worden meegenomen in het boek.

Van Teunenbroek heeft het verhaal op rijm geschreven, waardoor het erg fijn is om het als (groot)ouder voor te lezen. Kinderen kunnen de zinnen met rijmwoorden al vrij snel afmaken, zeker als ze het verhaal meerdere keren gehoord hebben. Op de eerste dag dat wij dit boek hadden, heb ik het al meteen drie keer mogen voorlezen aan ons zoontje (bijna 5 jaar) en ons dochtertje (1,5 jaar). De grote plaat in het midden waarin de sportschool te zien is, is een feestje om naar te kijken. Illustraties Bruijn heeft hier werkelijk iets moois van gemaakt. Je ontdekt telkens nieuwe dingen op de plaat. Heel leuk gedaan!

‘De koning zonder spierballen’ is een erg leuk verhaal dat je keer op keer met plezier (voor)leest. Dit prentenboek mag niet ontbreken in je boekenkast als je jonge (klein)kinderen hebt.

Auteur: Levina van Teunenbroek
Titel: De koning zonder spierballen
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 44
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000387687